Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Το δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργία στο ΜΕΤΡΟ και την απαγόρευσε - Με επίταξη τους απειλεί ο υπουργός - Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση


Μετά την προσφυγή της Διοίκησης των Σταθερών Συγκοινωνιών στη δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ και Ηλεκτρικό, ήρθε η στιγμή της απόφασης με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να κρίνει τις απεργίες παράνομες και να απαγορεύει τη συνέχισή τους. 

Μετά την απόφαση αυτή η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους. 


Ωστόσο, μένει να δούμε τις επόμενες ώρες εάν τελικά οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς "συμμορφωθούν" με την απόφαση του Δικαστηρίου και εάν θα δουλέψουν τελικά μιας και είχαν εξαγγείλει απεργία και την Τρίτη. 

Αυτές οι συνεχιζόμενες απεργίες έχουν προκαλέσει τεράστια κόντρα ανάμεσα στους εργαζομένους και το υπουργείο Μεταφορών, με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για «απεργίες μαϊμού» όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων πληρώνονται ενώ απεργούν. Ο υπουργός κατήγγελλε ότι «οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους όπως η λήψη αδειών, ενώ γίνονται» όπως ανέφερε, «παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου».

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει. Όπως ανακοίνωσαν, θα κάνουν στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη 11.00 με 16.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με επίταξη απειλεί ο Χατζηδάκης τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ - Μιλά για απεργίες - μαϊμού - Εργαζόμενοι:Συκοφαντίες ότι απεργούμε και πληρωνόμαστε

Το ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου 

 «Το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ για την κήρυξη ως παράνομης της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και προσθέτει:

 "Αυτή η κίνηση στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και των αγώνων όλων των εργαζομένων και προστίθεται στις δεκάδες άλλες αντίστοιχες αποφάσεις των τελευταίων ετών. Τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογεί η συγκυβέρνηση πρέπει να συναντήσουν τη συνολική απόρριψη και τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom