Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ακραία φαινόμενα - Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας. Αναλυτική πρόγνωση  εως και την Κυριακή

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει  για έντονα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:
ΠΕΜΠΤΗ
Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλλάσιες περιοχές και χιόνια στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο όπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρότερες στα βουνά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, ουσιαστικά στην Πίνδο και στη δυτική Μακεδονία και αργότερα στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με ισχυρά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και σημειωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και μάλιστα εκεί τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες περιοχές, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 19 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά περιμένουμε αίθριο καιρό με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το μεσημεράκι και μετά περιμένουμε νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Περιμένουμε περαιτέρω πτώση του υδραργύρου καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν πρώτα στο Ιόνιο από νοτιοδυτικοί σε βόρειους - βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες νοτιότερες περιοχές θα εξακολουθήσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, κυρίως στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς στα βόρεια, από 2 εως 11 βαθμούς στα κεντρικά και από 9 εως 16 με 17 βαθμούς στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι όμως και μετά θα γυρίσουν σε βοριάδες 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίς στις ανατολικότερες και νότιες περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ βροχές και χιονόνερο περιμένουμε στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο, δηλαδή το Καρπάθιο και τη θάλασσα της Ρόδου νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά αργότερα θα συνεφιάσει και εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Οσον αφορά στην εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, όλη η νέα εβδομάδα προβλέπεται να είναι χειμωνιάτικη καθώς περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές ακόμη και της νότιας χώρας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ μεσοβδόμαδα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά της Αττικής.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom