Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η "Συνωμοσία των...ταγέρ" χτύπησε στη Βουλή

ή "εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... (πως το λένε;) χτενίζεται"!!!

Καζάνι που βράζει θυμίζουν ορισμένες βουλευτίνες της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ όσον αφορά το θέμα της στοχοποίησής τους από άνδρες συναδέλφους τους λόγω των ενδυματολογικών προτιμήσεών τους. Επικεφαλής μίας πρωτοεμφανιζόμενης κοινοβουλευτικής οργάνωσης με την ονομασία.... «Συνωμοσία των Ταγέρ» (έτσι, τουλάχιστον την ονομάζουν οι πάντες στη Βουλή) είναι η κυρία Κατερίνα Παπακώστα, πρόεδρος της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με «υπαρχηγό» την κυρία Μαρία Ρεπούση  της ΔΗΜΑΡ.

***
Οι βουλευτίνες έστειλαν μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Ευ. Μεϊμαράκη για όσα τόλμησαν ορισμένοι άνδρες βουλευτές να σχολιάσουν ως προς τα ενδυματολογικά τους:  «Δεν θα παραμείνουμε θεσμικά απαθείς στην προσπάθεια ενοχοποίησης του γυναικείου δυναμικού της Βουλής», δηλώνει σήμερα η κυρία Παπακώστα έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για όποια άλλη ενέργεια υπάρξει εκ μέρους των γυναικών στο Κοινοβούλιο.

***
 Τι συμβαίνει; μάλλον θα πείτε; Ξέσπασε ξαφνικά  μεσούσης της κρίσης πόλεμος των δύο φύλων μέσα στο Κοινοβούλιο; Δεν είχαν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο και οι γυναίκες βουλευτές άρχισαν το «αντάρτικο» στις επικρίσεις των ανδρών συναδέλφων τους για το...dress code; Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πού πάει το όλο θέμα, αλλά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι στη διαμάχη εισήλθαν ξαφνικά και η κυρία Μέρκελ και η κυρίαΛαγκάρντ (όχι η λίστα αλλά η όλη εμφάνιση της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ) και όχι μόνον:«Διανοήθηκε κανείς να πει τίποτα για τα ενδυματολογικά της κυρίας Μέρκελ ή της κυρίας Λαγκάρντ;», λέει η κυρία Παπακώστα, για να συμπληρώσει ότι το ενδιαφέρον που έχουν αυτές οι δύο κυρίες είναι οι πολιτικές τους απόψεις.

***
 Υπήρξε όμως απ΄ όλη αυτή την ιστορία και ένα παράπλευρο όφελος και αυτό αφορά την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο πρόσωπο της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Παπακώστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανέλπιστο σύμμαχο και αυτό λόγω της ιδεολογίας των «Συνωμοτών του Ταγέρ», που δεν είναι τίποτα άλλο από το «στηρίζουμε μόνον τον πολιτικό λόγο των Ελληνίδων βουλευτών»: «Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, θεσμικά πολιτικά με την κυρία Κωνσταντoπούλου, αλλά αυτό δεν μου στερεί τη δυνατότητα να της αναγνωρίσω ότι έχει και πολιτικό λόγο και πολιτική κατάρτιση».

***

Τέτοια λόγια η Ζωή, ούτε από τους «συντρόφους» της στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούει. Και μάλιστα όταν η κυρία Παπακώστα συμβουλεύει τα μέλη της Προκαταρκτικής (πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης): «Προσέξετε, εσείς όλοι μέλη της Επιτροπής να μη σας τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί η Ζωή και δεν θα ξέρετε τι να κάνετε μετά...».

***
Απλώς σας υπενθυμίζω ότι πρώτον ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε βέτο για τη συμμετοχή της κυρίας Παπακώστα στην Προκαταρκτική (είπε «ή αυτή ή εγώ» και ότι δεν κάνουμε την Επιτροπή «πασαρέλα» και δεύτερον ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι αυτός που έθεσε θέμα dress code στη Βουλή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.


***
Η κυρία Αντζελα Γκερέκου είναι διαφορετική περίπτωση στη Βουλή, αφού δεν ανήκει σε καμία «Συνωμοσία» (δεν έχει ανάγκη σχολίων ούτε για το dress code της αλλά ούτε για τον πολιτικό της λόγο) και εξακολουθεί, παρά την αποπομπή της από τη θέση του υπουργού Τουρισμού και την πρόσφατη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να δηλώνει ότι είναι ΠαΣοΚ. Και όχι μόνον. Σκοπεύει, όπως με πληροφόρησαν, να πάει και στο Συνέδριο του ΠαΣοΚ, αλλά με όρους, αφού εκείνο που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κερδηθεί το συλλογικό στοίχημα για να αλλάξουν τα πολιτικά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom