Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

26 νεκροί στην Αίγυπτο σε επεισόδια μετά την καταδίκη 21 ατόμων σε θάνατο για την περσινή τραγωδία στο Πορτ Σάιντ


Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο μετά την απόφαση  δικαστηρίου για τα περσινά επεισόδια που είχαν κοστίσει τη ζωή άλλων 77 ανθρώπων.

Εικοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 277 τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου Πορτ Σάιντ ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο.

Στο άκουσμα της απόφασης συγγενείς εκείνων που καταδικάστηκαν σε θάνατο προσπάθησαν να εισβάλουν σε φυλακή που κρατούνται οι τελευταίοι.


Άρματα μάχης του στρατού και δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας ξεκίνησαν να αναπτύσσονται στους δρόμους του Πορτ Σάιντ. Παρότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για να ενισχύσουν τις αστυνομικές και να προστατεύσουν τα δημόσια κτίρια στην πόλη.

Το αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 21 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο 74 ανθρώπων μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα στο Πορτ Σάιντ, την 1η Φεβρουαρίου του 2012.


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διάβασε τα 21 ονόματα που "εστάλησαν στον μουφτή", φράση που σημαίνει την επιβολή της θανατικής ποινής, αφού η εσχάτη των ποινών πρέπει να εγκριθεί από την ανώτατη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 73. Η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους θα ανακοινωθεί στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Κάιρο έχει δεκτή με επιφωνήματα χαράς από τις οικογένειες των θυμάτων που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: