Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κώστας Βαξεβάνης: «Γιατί μηνύω Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου»

Σε μήνυση κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου προχώρησε ο Κώστας Βαξεβάνης. Όπως σημειώνει ο εκδότης του HOT DOC στο τεύχος που κυκλοφορεί, καταθέτει την μήνυση ως έλληνας πολίτης, προσπαθώντας να βρει ένα παράθυρο νομιμότητας για την τιμωρία τους, την ώρα που η κυβέρνηση φροντίζει να τους καλύψει. Ειδικά για τον Βενιζέλο,δεν τον παραπέμπει καν στην Προανακριτική για να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε έλληνας πολίτης. Να δώσει δηλαδή εξηγήσεις για όσα του αποδίδει η δικογραφία των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Οι δύο πρώην υπουργοί κράτησαν στα χέρια τους αλλά δεν αξιοποίησαν την λίστα Λαγκάρντ.
Αντιθέτως προχώρησαν στην απόκρυψή της, με διάφορα νομικίστικα επιχειρήματα περί παράνομης λίστας. Η Εισαγγελία όμως καλεί σε απολογία τα μη πολιτικά πρόσωπα (Καπελέρη και Διώτη), με την κατηγορία της υπεξαγωγής κρατικού εγγράφου. Άρα αποδέχεται πως η λίστα ήταν νόμιμη και αποτελούσε κρατικό έγγραφο. Αυτό το αποτέλεσμα της Εισαγγελικής έρευνας, η κυβερνητική πλειοψηφία το απέκρυψε και προχώρησε σε μια προκλητική κίνηση πολιτικής συγκάλυψης. Ούτε ο νόμος Βενιζέλου, δεν κατάφερε να σώσει τον Βενιζέλο. Χρειάστηκε μια προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη.

Η προσπάθεια αυτή παρότι είχε «επιτυχία» στη ψηφοφορία στη Βουλή, δεν μπορεί να καλύψει τους δύο υπουργούς για την περίοδο που δεν καλύπτονταν από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Από τις 21 Μαρτίου του 2012 έως τις 3 Οκτωβρίου,ο Βενιζέλος κράτησε την λίστα στο σπίτι του, αντί να την παραδώσει στον επόμενο υπουργό. Διέπραξε δηλαδή το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου. Γι” αυτό το αδίκημα μπορεί να μηνυθεί από οποιονδήποτε, χωρίς να καλύπτεται από τον νόμο έκτρωμα της ατιμωρησίας.Θα μπορούσε αυτή τη δίωξη να την ασκήσει αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Αθηνών, αλλά προτιμά να ασκεί διώξεις σε αυτόν που έκανε την αποκάλυψη αντί σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόκρυψη.Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να κάνει όλες τις νομικές ενέργειες,ως έλληνας πολίτης, που θα οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε δίκη.

Λεπτομέρειες στο HOT DOC που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom