Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Με δεύτερο γύρο επιτάξεων απειλεί η κυβέρνηση τους εργαζόμενους σε λεωφορεία-τρόλεϊ,που απεργούν έως την Τρίτη

- Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία-τρόλεϊ παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία τους
- Συνέχιση των κινητοποιήσεων όπως ήταν προγραμματισμένες μέχρι την Τρίτη, αποφάσισαν απόψε
- "Ο νόμος θα εφαρμοστεί" λέει η κυβέρνηση και απειλεί να κηρύξει άμεσα επιστράτευση
- "Ελάτε να μας επιτάξετε" απαντούν οι απεργοί
- Νόμιμη η επίταξη στο Μετρό αποφάσισε το ΣτΕ


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά τη σκληρή στάση της κυβέρνησης στο θέμα του Μετρό, παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την απεργία της Κυριακής παράνομη και παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πως η επίταξη σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ είναι νόμιμη,αποφάσισαν να γίνει κανονικά η απεργία της Δευτέρας, όπως είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής.

Όταν έγινε γνωστό πως το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία τους, οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν νέα συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αν δηλαδή θα προχωρήσουν, όπως είχαν αποφασίσει, στη νέα 24ωρη απεργία της Δευτέρας.

Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί, με κάθε τρόπο, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Κι αν χρειαστεί να διατάξει άμεση επίταξη και σε λεωφορεία-τρόλεϊ. Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της». Και διαμηνύουν ότι θα κηρυχθεί επιστράτευση και μάλιστα άμεσα αν οι εργαζόμενοι επιλέξουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το βράδυ της Κυριακής, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν πως δεν θα υποχωρήσουν. Και η απεργία της Δευτέρας θα γίνει κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι και αύριο η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ αλλά και χωρίς Προαστιακό και ΟΣΕ, που επίσης απεργούν.

Η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας. Το ίδιο θα κάνει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom