Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

11 συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου


Με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας», της «φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», παραβάσεις του ΚΟΚ και του νόμου περί «βεγγαλικών» παραπέμπονται στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, έντεκα άτομα ηλικίας από 15 έως 51 ετών, μεταξύ αυτών και δύο αντιδήμαρχοι και τρεις εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στα μεσημεριανά επεισόδια στο σταθμό διοδίων Αιγινίου.

Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού, που αντιδρούν στη λειτουργία τους, σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποίησαν κοντά στα διόδια αποφάσισαν να παραβρεθούν αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στα δικαστήρια και στις τρεις το μεσημέρι και πάλι στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου, ενώ την Τετάρτη θα επιδιώξουν συνάντηση στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία.
Το πρωί παραβρέθηκαν στο σημείο, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, απώθησαν κάνοντας «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων»(!) τους διαδηλωτές, προκειμένου να επιτραπεί σε υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρίας να λειτουργήσουν τα διόδια. Σε ανακοίνωση της η αστυνομία αναφέρει ότι οι διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές στο σταθμό διοδίων κατέλαβαν την ΠΑΘΕ, ενώ «στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) ξύλινα κοντάρια, μία (1) πέτρα και δέκα (10) χρησιμοποιημένοι πυρσοί».

Αργά το απόγευμα αποχώρησαν από τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς και οι υπάλληλοι των διοδίων πλέον τα λειτουργούν κανονικά. Οι κάτοικοι της περιοχής, ωστόσο προγραμματίζουν νέα συνάντηση αύριο στις δύο το μεσημέρι στο παλιό δημαρχείο της Λεπτοκαρυάς για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: