Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια των απεργών των Ναυπηγείων Ελευσίνας


Συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι απεργοί εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου, θα επιχειρήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, από την οποία θα ζητήσουν, να υπαχθούν τα ναυπηγεία σε ένα ειδικό καθεστώς στήριξης, έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν επιδότηση ανεργίας, παρά το γεγονός ότι τυπικά δεν είναι άνεργοι.

Τα προβλήματα πληρωμών στα ναυπηγεία, έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πλέον οξύ πρόβλημα επιβίωσης. Το σωματείο των εργαζομένων έχει οργανώσει καθημερινά συσσίτια, ενώ δεν λείπουν και οι κινήσεις αλληλεγγύης από άλλους φορείς, όπως τα σωματεία των λαϊκών αγορών που την παραμονή των Χριστουγέννων μοίρασαν τρόφιμα στους εργαζόμενους.
 Το σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία έλαβε απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, έπειτα από ανακοίνωση της διοίκησης, ότι αν το δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή των τριών πολεμικών πλοίων, θα κλείσουν οριστικά.

Την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, έχει εκφράσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, ενώ με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ Ι.Τ.) ζητά από την κυβέρνηση «να δώσει λύση άμεσα, σε ένα ζήτημα που αφορά 1.000 οικογένειες οι οποίες βρίσκονται όμηροι λανθασμένων χειρισμών και νομικίστικων διαδικασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom