Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Η επίταξη έφερε πόλεμο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΜ,που προχωράνε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Ταπεινή μας άποψη ότι η κυβέρνηση έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της!
Μπορεί όλα τα φιλικά της ΜΜΕ και ιδιαίτερα ΣΚΑΪ και Μέγκα ,να βλέπουν με καλό μάτι την επίδειξη πυγμής από μέρους της πλην όμως η απόφαση της επίταξης είναι τελείως παράνομη αλλά και ανεφάρμοστη και το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Γνωρίζοιυν πολύ καλά ότι πρακτικά είναι αδύνατον να λειτουργήσει το Μετρό με επιστρατευμένους εργαζόμενους.
Κι αυτό είναι που μας βάζει σε πονηρές σκέψεις διότι δυο τινά μπορούν να συμβούν:
ή το πράγμα αυτό που λέγεται κυβέρνηση Σαμαρά να καταρρεύσει μετά και την απόφαση των υπολοίπων ΜΜΜ να βάλουν χειρόφρενο,συν τις κινητοποιήσεις αγροτών και ναυτεργατών και την ήδη διαφοροποίηση της ΔΗΜΑΡ!
ή αν καταφέρουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση να καταστήσουν όλους τους εργαζόμενους υπόδικους και ν' αρχίσουν τις απολύσεις,όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με εκπαιδευτικούς.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί το κλίμα είναι τεταμένο άγρια κι όλα μπορούν να συμβούν.
Ζείδωρον
- Αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών ο πρωθυπουργός
- Ομπρέλα στις απεργίες αποφασίζει η ΓΣΕΕ απαντώντας στην επίταξη
- Αποφασίστηκαν από αύριο στις 5 το πρωί έως και την Τετάρτη 24ωρες επαναλαμβανομενες απεργίες σε Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό
- "Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αλλά αυτοί είναι δικτάτορες", λένε οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ
- Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων - Ανοικτό και το ενδεχόμενο συλλήψεων
- Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη για αύριο σε όλα τα ΜΜΜ και παναττική πανεργατική στάση εργασίας 12.00 - 16.00



Με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.


.
Ήδη έχουν αποφασισθεί:

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Teτάρτη σε: Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό.

Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει να "καλύψει" τις απεργίες έτσι ώστε να μην κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες.

"Από εδώ και πέρα θα το πάμε στα άκρα, μέχρι τέλους. Εμείς καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί λύση, αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι δικτάτορες", είπε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.

Ούτε βήμα πίσω από την απόφασή του για επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ δεν κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αυτό το τόνισε με δήλωση που έκανε πριν από λίγο!

«Ο Ελληνικός Λαός έχει κάνει θυσίες. Τεράστιες θυσίες. Και εξαιρέσεις δεν μπορώ να επιτρέψω.
Άλλωστε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες. Στο Λαό ανήκουν, που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Γι’ αυτό, ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν! Καθαρές κουβέντες!», είπε ο πρωθυπουργός έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom