Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χιλιάδες κόσμου έξω από τη ΓΑΔΑ συμπαρίσταται στους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ - Μαζί τους η Αλέκα αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ

- Πάνω από 1.500 άτομα είναι συγκεντρωμένα έξω από την ΓΑΔΑ όπου κρατούνται τα μέλη του ΠΑΜΕ
- Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι διακεκριμένες φθορες και διατάραξη κοινής ειρήνης
- Καταγγελίες Βρούτση ότι έγιναν ζημιές στο γραφείο του
- Αλέκα Παπαρήγα: Δείξε μας το βίντεο στην Πλατεία Συντάγματος!
 - Η γ.γ. του ΚΚΕ μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από τα μπλόκα στην Λάρισα, έξω από την ΓΑΔΑ

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν 35 συνδικαλιστές - μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλλαν στο γραφειο του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση. Ο υπουργός πρόλαβε να φύγει από το γραφείο του και οι συνδικαλιστές έμειναν εκεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις του χθες περι κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού.
Όμως, για πρώτη φορά, μια τέτοιου είδους κινητοποίηση όχι μόνο έληξε με την εισβολή της αστυνομίας και την κατ' αρχήν προσαγωγή των εισβολέων, αλλά οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές και για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Έξω από την αστυνομική διεύθυνση Αττικής είναι συγκεντρωμένα πάνω από 1.500 άτομα τα οποία ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Σε πολιτικό επίπεδο η αντιπαράθεση είναι το ίδιο σκληρή. Ο υπουργός Εργασίας σε ανακοίνωσή του είπε ότι προκλήθηκαν φθορές στο γραφείο του και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τον προκάλεσε να δείξει το βίντεο με τις φθορές στην πλατεία Συντάγματος.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και για πρώτη φορά εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στο ΚΚΕ με την οποία καταγγέλει "το νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με τη χρήση βίας, χημικών και προσαγωγών από τις αστυνομικές δυνάμεις σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εργαζομένων στα πεντάμηνα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας."

Και συνεχίζει: "Ο κυβερνητικός αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να ασκηθεί αστυνομική βία και σε βάρος των παριστάμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Καραγιαννίδη Χρήστου και Μπάρκα Κώστα, παρότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, και του μέλους του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μάρκου Μπασιούκα. Είναι φανερό πλέον ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αριστερά και το εργατικό κίνημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και καλεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με ενωτικούς, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες να βάλει ένα τέλος όχι μόνο στις αυταρχικές αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εφαρμόζει."

Στην ΓΑΔΑ μάλιστα εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος πήγε εκεί για να εκφράσει την συμπαράστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom