Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο Σκάι την ΕΣΗΕΑ για την ξαφνική απεργία

Νέο μέτωπο στο χώρο των ΜΜΕ προέκυψε ξαφνικά το απόγευμα!
Ο Σκάι προχώρησε σε μειώσεις μισθών και η ΕΣΗΕΑ κήρυξε αμέσως απεργία και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σκάι το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της  ΕΣΗΕΑ για την αιφνιδιαστική απεργία στο Σκάι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για τις νέες επιχειρούμενες μειώσεις μισθών και απολύσεις αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 16.00 της Πέμπτης, 24 Ιανουαρίου έως τις 16.00 της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ TV» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr» ενάντια στη συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας και στις νέες μειώσεις των μισθών των συναδέλφων, που επιβάλει.
Η εργοδοσία με το δόλωμα της καταβολής ενός επιπλέον ποσού στην αποζημίωση και εκμεταλλευόμενη, την αγωνία των συναδέλφων για τη διατήρηση της δουλειάς τους επιχειρεί στην πραγματικότητα, εκτός από τη νέα μείωση των αποδοχών τους, να αποσπάσει τη «συναίνεση» των εργαζομένων για τις απολύσεις, τις οποίες προτίθεται να πραγματοποιήσει. Η νέα ατομική σύμβαση μόνο τα συμφέροντα της εργοδοσίας εξυπηρετεί, που με τον τρόπο αυτόν προσπαθεί να αποκλείσει κάθε προσφυγή στο ΣΕΠΕ ή στα Δικαστήρια των απολύσεων, που θα κάνει.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το νέα εφεύρημα του Αλαφούζου και καλεί τους συναδέλφους να μη δεχτούν να βάλουν με τα χέρια τους το σκοινί στο λαιμό τους.

Η ανακοίνωση του Σκάι που κάνει λόγο για προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Με μια παράνομη, εκτός οποιουδήποτε συνδικαλιστικού πλαισίου και ηθικής απόφαση, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε αιφνιδίως απεργία στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καθώς και στο διαδικτυακό skai.gr, επιβάλλοντας μάλιστα την εφαρμογή της εντός 10λέπτου από την προκήρυξή της (!).

Σε μια ημέρα κατά την οποία οι εξελίξεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας είναι το λιγότερο αντισυναδελφικό και εν πολλοίς ύποπτο, ότι κάποιοι επικαλούμενοι δήθεν συναδελφική αλληλεγγύη φιμώνουν την ανεξάρτητη φωνή του ΣΚΑΪ.

Το λόγο απέναντι σ’ αυτές τις εξόφθαλμα εξωθεσμικές ενέργειες έχει πλέον η Δικαιοσύνη, όπου οι υπαίτιοι θα κληθούν να απολογηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom