Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η εξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Με αρκετή καθυστέρηση και.... άνευ λόγου! 
Αφού τα πάντα είναι νόμιμα προς τι η παραίτηση;

Την παραίτησή της από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλε σήμερα η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μετά την εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η κ. Παπακωνσταντίνου κατείχε τη θέση  από τον Φεβρουάριο του 2012, αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και είναι κόρη του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου.

Το όνομα της κυρίας Παπακωνσταντίνου εμπλέκεται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς βρέθηκε τραπεζικός της λογαριασμός στη λίστα. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός φέρεται να έσβησε την καρτέλα της από τη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα. Παπακωνσταντίνου στην επιστολή παραίτησής της αναφέρει ότι άδικα έχει εμπλακεί στην υπόθεση, ωστόσο υποβάλει την παραίτησή της για να μην δημιουργήσei προσκόμματα στη λειτουργία του Ταμείου.

Σχετικά με την κατάθεση στην τράπεζα HSBC, η κα.Παπακωνσταντίνου  σημειώνει ότι είναι "νόμιμη περιουσία εμού και του συζύγου μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom