Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αναφορά στον Εισαγγελέα του κόμματος Δημαρά κατά Καμμένου για την κρατική επιχορήγηση! Διαψεύδει ο Δημαράς τα έγγραφα ντοκουμέντα


Έγγραφα "φωτιά" κατέθεσε στον οικονομικό εισαγγελέα, ο εκπρόσωπος τύπου του "Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών". Τι καταγγέλλει για τα οικονομικά των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων". Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247 και δείτε τα επίμαχα έγγραφα




Νέα κόντρα με βάση την οικονομική διαχείριση, λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Αυτή τη φορά η ρήξη, αφορά στελέχη του συνεργαζόμενου κόμματος ''Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά, καθώς στελέχη του ζητούν να δοθεί μέρος της κομματικής  επιχορήγησης,  που έλαβε το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί για εκλογική και μετεκλογική συνεργασία.
Συγκεκριμένα, το κόμμα  του Πάνου Καμμένου, έλαβε το 2012  το ποσό των 890.000 ευρώ ως κομματική επιδότηση και βάσει της συμφωνίας το 25% του ποσού, έπρεπε να δοθεί στα ταμεία του συνεργαζόμενου κόμματος  ''Άρματος Πολιτών".
Η καταγγελία διατυπώθηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο στον εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος με αναφορά του εκπροσώπου τύπου του κόμματος "Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών'' Σωτήρη Στανωτά.
Σύμφωνα με την αναφορά, που εξασφάλισε αποκλειστικά το NEWS 247 που κοινοποιήθηκε στις 14-1-2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 2970 ΚΔΕ , επισημαίνεται ότι  στις 17-04-12, όπως ανακοινώθηκε και στα ΜΜΕ, τα δύο κόμματα συμφώνησαν σε εκλογική και μετεκλογική συνεργασία.
Όπως σημειώνεται στην αναφορά:
''Μεταξύ των θεμάτων  αυτή της ταύτης συνεργασίας αναδύεται αναγκαίως και ευλόγως η συμμετοχή κατά ποσοστόν, αμφότερων των μερών- εις τις (τότε) ληφθησόμενες και ήδη ληφθείσες κρατικές- εκλογικές και μη – κομματικές τακτικές ή έκτακτες επιχορηγήσεις- επιδοτήσεις,  του όπερ ανέρχεται (η συμμετοχή  ημών) εις ποσοστόν 25% δια το κόμμα του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, ο πρόεδρος του οποίου κ. Γιάννης Δημαράς δια λόγους αρχής αντιμετωπίζει τα οικονομικά θέματα με περισσή αιδημοσύνη, γεγονός το οποίο διαφαίνεται ότι γίνεται αντικείμενον εκμεταλλεύσεως από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μέχρι τούδε, μένουν ανεκτέλεστα τα συμφωνηθέντα ως άνω.
Το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά ασφαλή πληροφόρηση, από το αρμόδιο Υπουργείο, έχει λάβει έως τούδε, ως κομματική επιδότηση το ποσό των 890.000 ευρώ περίπου, όπερ σημαίνει ότι το συμφωνηθέν ποσοστόν  του 25%, έδει συμβατικώς και νομίμως να παραδοθεί- αποδοθεί εις το Κόμμα του Πανελληνίου Άρματος πολιτών, ήτοι ποσόν 225.000 ευρώ. Βέβαια, ερευνητέον καθίσταται υπό το πρίσμα  της νομιμότητας και διαφάνειας και το θέμα της περαιτέρω ενδεχόμενης χρηματοδότησης των κομμάτων, έως ολοκληρώσεως του ενί εκάστω, αναλογούντος συνολικού ποσού.''
Όπως επισημαίνεται στην αναφορά μέχρι σήμερα στο κόμματος Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, έχει κατατεθεί από προσωπικό λογαριασμό του πρώην οικονομικού διευθυντή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ζώη Κολιού το ποσό των 20.000 ευρώ, σε προσωπικό λογαριασμό του διευθυντή του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών κ. Γεωργίου Παπάζογλου, κάτι που διαπιστώνεται και από αλληλογραφία που έχει προσκομισθεί στον οικονομικό εισαγγελέα
Σύμφωνα πάντα με την αναφορά :
''Μετά ταύτα , το όλο θέμα ετέθη εν υπνώσει εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καίτοι πλειστάκις εγένοντο οχλήσεις, ενίοτε έντονες, εκ μέρους στελεχών του Άρματος Πολιτών, ως εις ώτα μη ακουόντων των ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι μετά από συνεχείς παλινωδίες και έωλες δικαιολογίες νομίμων εκπροσώπων  των, αποφεύγουν σκοπίμως τη καταβολή της συμφωνηθείσας αναλογία των επιχορηγήσεων, προς όφελος των.
Ταύτα αποκτούν ιδιαίτερα βαρύτητα και κατόπιν  των σκληρών χαρακτηρισμών, εις συνενετεύξεις του αποπεμθέντος  κ. Ζωή Κόλιου, στις οποίες χαρακτήρισε ''ανεξάρτητα λαμόγια και όχι ανεξάρτητους Έλληνες, την συμμορία που τον έφαγε.''
Ενώ η αναφορά καταλήγει με το στέλεχος  του πανελληνίου Άρματος Πολιτών να ζητά από τον εισαγγελέα της διεξαγωγή  έρευνας για την απόδοση  ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων, δηλώνοντας ότι  αν αυτές στοιχειοθετηθούν και προκύψουν, θα παραστεί το κόμμα  “Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών”, ως πολιτικός ενάγων.
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η αναφορά Στανωτά στον εισαγγελέα ο κύριος Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ουδέποτε υπήρξε οικονομική συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η συμφωνία ήταν και είναι πολιτική"


Ο Γ. Δημαράς στο enikos.gr:Ο Στανωτάς ενήργησε χωρίς να με ενημερώσει 
"Αυτό έγινε χωρίς να ενημερωθώ ούτε εγώ ούτε η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίαζε. Κανένας δεν είχε ενημερωθεί", δηλώνει στο enikos.gr o Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, σχετικά με την αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σωτήρης Στανωτάς κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για αθέτηση συμφωνηθέντων και ζητώντας τα λεφτά της επιχορήγησης.
Ο κ. Δημαράς επισημαίνει, τη στιγμή που είχε προηγηθεί η απαράδεκτη επίθεση στη ΝΔ και τη στιγμή που τρέχουν τόσα γεγονότα κατατέθηκε ένα τέτοιο κείμενο "το οποίο δεν έχει την παραμικρή αξία και σημασία", όπως λέει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών αναφέρει ότι ο κ. Στανωτάς ήταν παρών στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και ερωτήθηκε από τον ίδιο για το θέμα. "Ας πούμε ότι αυτά που γράφεις είναι αληθή και ο εισαγγελέας σε καλεί και σου λέει 'πού είναι τα στοιχεία' τι θα του πεις;", ρώτησε ο κ. Δημαράς, όπως λέει , τον Στανωτά.
"Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει", προσθέτει o κ. Δημαράς.
"Εγώ ποτέ δεν θεώρησα σε όλη τη διαδρομή μου ότι μπορώ να απορρίψω έναν άνθρωπο. Απλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοαπορρίπτονται", τονίζει ο κ. Δημαράς, ερωτηθείς εάν ο Σωτήρης Στανωτάς θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.  
==============
Την ίδια στιγμή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, διευκρινίζουν ότι δεν έχουν λάβει ακόμα καμία επιχορήγηση και ότι τα χρήματα τα περιμένουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ενώ επισημαίνουν ότι Ανεξάρτητοι Έλληνες και Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών λειτουργούν ενιαία. Θεωρούν επίσης ότι ο Στανωτάς ενήργησε μεμονωμένα χωρίς να εκπροσωπεί κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom