Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ξανά υπό κατάληψη η βίλα Αμαλία - Ενταση και χρήση χημικών


Αγνωστοι,εκμεταλλευόμενοι τη μη φύλαξη, κατέλαβαν και πάλι τα ξημερώματα τη βίλα Αμαλία, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε χρήση χημικών  για να πετύχουν την εκ νέου εκκένωσή της.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και τώρα βρίσκονται στα 50 μέτρα περιμένοντας διαταγές προκειμένου να επέμβουν στη «Βίλα Αμαλία». Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές των καταληψιών και της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε προχωρήσει στην εκκένωση του κτηρίου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. να πυροδοτεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε κύριε Δένδια,οι φωτοβολίδες λάμπουν μόνο για λίγο!

update:Ωρα 9:15 πμ οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στη βίλα ,σπάζοντας τα λουκέτα στις πόρτες,με την παρουσία εισαγγελέα και εντός ολίγων λεπτών εκκένωσαν τη βίλα για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες κάνοντας αρκετές (γύρω στα 80 άτομα) προσαγωγές νεαρών που υπήρχαν μέσα!

Επιχείρηση της αστυνομίας είχαμε την ίδια  ώρα και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ επι της οδού Αγίου Κωνσταντίνου που τα είχαν καταλάβει περίπου 30 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο (διαμαρτυρόμενα για την παρουσία της αστυνομίας στη βίλα Αμαλία). Τα ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα όπως και στην βίλα Αμαλία και οι καταληψίες βγήκαν χωρίς να προβάλλουν αντίσταση και οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom