Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τα πάνω κάτω στην Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου - Σάλος με πολιτικές προεκτάσεις



Από το AgrinioNet.gr
Σάλο, ο οποίος έχει και πολιτικές προεκτάσεις, έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο η πιθανή εμπλοκή του Διοικητή του Τ.Δ Ναρκωτικών Αγρινίου Φώτη Ντζιμάνη, στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Μετά τη σύλληψη του Υπαρχιφύλακα ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε περιπτώσεις όπως επιχειρήσεις της Δίωξης Αγρινίου σε Ζεφύρι, Λάρισα και Τούμπα, χθες το απόγευμα ήρθε η σειρά του κ.Φώτη Ντζιμάνη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και αυτός αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπογράψει τρεις βεβαιώσεις, ώστε κάποιοι που έδιναν πληροφορίες στην αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών να επωφελούνται της προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου περί ναρκωτικών. 
Ο κ. Ντζιμάνης με δηλώσεις του στον τύπο υποστηρίζει από την πλευρά του ότι είναι πεντακάθαρος και πως έπραττε το καθήκον του, ενώ λέγεται ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη αρμοδίως. Πληροφορίες του AgrinioNet.gr από κύκλους της αστυνομίας αναφέρουν ότι ο κ. Ντζιμάνης έχει μετακινηθεί από τη θέση του και έχει τεθεί στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης. 

Η εμπλοκή του Φώτη Ντζιμάνη λέγεται ότι έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην υπηρεσία αφού σύμφωνα με όσα ακούγονται πολλοί συνάδελφοί του φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι με την εν γένει συμπεριφορά του, ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες κρίσεις στηνΕλληνική Αστυνομία. Μάλιστα κάποιοι λέγεται ότι αναρωτήθηκαν στο παρελθόν για τις μετακινήσεις και τις συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών στην Θεσσαλονίκη, από το Τ.Δ Ναρκωτικών Αγρινίου. Συνάδελφοί του ακούγεται ότι ουκ ολίγες φορές σχολίαζαν «έλυσε το πρόβλημα των ναρκωτικών στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή και πάει συχνά στην Θεσσαλονίκη;»

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσακαρδάνο ο Φώτης Ντζιμάνης μετά από εντολή από το Αρχηγείο, σήμερα έφτασε η εντολή μετακίνησης του στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης για ένα τρίμηνο.

Μετά όμως από αυτές τις εξελίξεις οι οποίες αναμένεται να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις αφού η σύζυγος του κ. Ντζιμάνη ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, είναι δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Μοσχολιού στο Αγρίνιο και εκκολαπτόμενη αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με τον συλληφθέντα υπαρχιφύλακα φέρεται πως ενημέρωνε μέλη κυκλωμάτων για τα στοιχεία των Ι.Χ. επιβατικών επιχειρησιακών οχημάτων της Δίωξης Αγρινίου ώστε αυτοί με τη σειρά τους να αποφεύγουν τα μπλόκα ενώ φέρεται επίσης να έχει δώσει φυσίγγια πυροβόλου όπλου σε εγκέφαλο του κυκλώματος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των επτά αστυνομικών, που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που εξάρθρωσε χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, οι τρεις συλληφθέντες, ένας Αξιωματικός και δύο Αρχιφύλακες τέθηκαν ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι τέσσερις, δυο Αξιωματικοί, ένας Αρχιφύλακας και ένας Υπαρχιφύλακας, μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας αναμένεται η τελική απόφαση για την περαιτέρω υπηρεσιακή τους κατάσταση, σε συνδυασμό με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Από το  
NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom