Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Δάνειο 1 εκ. ευρώ σε συγγενείς του Βενιζέλου


Πυρά κατά Βενιζέλου εξαπολύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», με άρθρο το οποίο αναφέρεται σε «ασυνήθιστο» τραπεζικό δάνειο σε συγγενείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες-εξπρές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δάνειο ύψους 1 εκ. ευρώ, ελήφθη από το υπο ιδιωτικοποίηση πλέον Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - από την εταιρία «Υιοί Μπακατσέλου Α.Ε.» το Δκέμβριο του 2011, όταν οι τράπεζες είχαν κλείσει σφιχτά την στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων. 

 Το δάνειο εκταμιεύτηκε, κατά το άρθρο, αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Ταμιευτηρίου είναι ομολογιακό και οι επιταγές εκδόθηκαν από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζες στην Αθήνα.


 Η επιχείρηση ανήκει στους γονείς του επιχειρηματία Δ. Μπακατσέλου, πρώην επικεφαλής της ΔΕΘ-HELEXPO και του ΕΒΕΘ και εμπορεύεται είδη υγιεινής και οικοδομής. Η εταιρία αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω της κάμψης της οικοδομικής δραστηριότητας και εμφάνιζε ζημιές πριν από την κρίση ακόμη ενώ με την κρίση βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, όπως και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

 Όμως σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, «η περίπτωση της φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερη και το Τ.Τ. αποφάσισε να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του.» Η εφημερίδα θέτει ερωτήματα για τη χορήγηση του δανείου και υποστηρίζει ότι σε επικοινωνία της με τη διοίκηση του Τ.Τ. δεν πήρε απαντήσεις. Σημειώνει δε ότι η επιχείρηση Μπακατσέλου, παρά το δάνειο, δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και το καλοκαίρι του 2012 υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom