Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Μαθητές μένουν εκτός σχολείου στις Αχαρνές λόγω έλλειψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού!


Σε δύο σχολεία της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, στο 6ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών και το 23ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, δύο μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, εγκαίρως διαπιστωμένες, αναγκάστηκαν να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί η Πολιτεία τους στερεί το δικαίωμα να συνοδεύονται από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό!

Στην παραπάνω σοβαρότατη καταγγελία προέβη ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», υπογραμμίζοντας ότι η οικογένεια του ενός μαθητή αναγκάστηκε να επωμιστεί το κόστος πρόσληψης ιδιώτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική δυνατότητα του νοικοκυριού…

Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι ο μαθητής του 23ου Δημοτικού έχει συμπληρώσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο!

«Στο όνομα του "εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση" αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο οι περικοπές στις αναγκαίες προσλήψεις για το δημόσιο σχολείο. Η ελληνική οικονομία "ανακάμπτει" σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, γιατί θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ντροπή τους!», σημειώνει ο Σύλλογος και τονίζει ότι τις επόμενες μέρες θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom