Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ισλανδία: Απόκοσμες εικόνες από την έκρηξη ηφαιστείου - Δείτε LIVE


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι η περιοχή της Ισλανδίας όπου εξερράγη το ηφαίστειο Grindavík. Ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από την έκρηξη και το πορτοκαλί χρώμα της λάβας έκανε την εμφάνιση του.

Τα διεθνή ΜΜΕ καταγράφουν απόκοσμες και εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο. Η έκρηξη προήλθε μετά από σειρά σεισμών που οδήγησε χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Δείτε ζωντανή σύνδεση

Ωστόσο αρκετοί άνθρωποι θέλουν να δουν από κοντά το ηφαίστειο και να βγάλουν φωτογραφίες. Γι’ αυτό αψηφούν τις προειδοποιήσεις των αρχών να εκκενώσουν την περιοχή. Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ισλανδίας εξέδωσε αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις για όσους σκέφτονταν να πλησιάσουν το ηφαίστειο. «Σκεφτείτε και τους άλλους, όχι μόνο τον εαυτό σας και ακολουθείστε τις κατευθυντήριες οδηγίες για την ασφάλεια του κοινού. Σας παρακαλούμε», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η αστυνομία τόνισε ότι «μία έκρηξη έχει αρχίσει. Ζητάμε από τον κόσμο να μην βρίσκεται μπροστά στα σωστικά συνεργεία και να μην πηγαίνει προς την κατεύθυνση της έκρηξης. Είναι σημαντικό οι δρόμοι και άλλα πράγματα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμα».

ηφαίστειο Grindavík

Ο Benedikt Ófeigsson, γεωφυσικός στη Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, είπε ότι η διάρρηξη του ηφαιστείου, η οποία μεγαλώνει κάθε λεπτό, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη Grindavík. Το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, παραμένει ανοιχτό.

ηφαίστειο Grindavík

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Φυσικών Κινδύνων του Μετεωρολογικού Γραφείου της Ισλανδίας, Kristín Jónsdóttir οι αρχές αναμένουν ότι η ανάπτυξη της λάβας θα περιοριστεί σύντομα.

ηφαίστειο Grindavík

ηφαίστειο Grindavík

ηφαίστειο Grindavík

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom