Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Θεσ/κη: «Οι σκύλοι ήταν φιλικοί, ίσως τους εξαγρίωσε το αλυσοπρίονο…», λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη (βίντεο)


Τη δική του εξήγηση για το τι συνέβη και τα σκυλιά του 37χρονου ιδιοκτήτη κατασπάραξαν τη 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, δίνει ο ίδιος και ο δικηγόρος του.

Στον 37χρονο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη, ενώ ο εισαγγελέας άλλαξε την κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 37χρονος ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι του ήταν εκπαιδευμένοι και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθεροι, έσκαψαν και βγήκαν από μία τρύπα και κατασπάραξαν την 50χρονη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

«Η πόρτα ήταν κλειστή. Τα σκυλιά είναι τσοπανόσκυλα πολύ φιλικά, εκπαιδευμένα επιβλέποντα και προστατευμένα. Δεν κυκλοφόρησαν ποτέ ελεύθερα και χωρίς εγώ να το αντιληφθώ άνοιξαν μια μικρή τρύπα στο πλάι σε αθέατη σημείο χαμηλά διαμέτρου 30 εκατοστών που το διαπίστωσε και η αστυνομία και διέφυγαν χωρίς να το αντιληφθώ. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών.

Κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν πως τα τρία σκυλιά όχι μόνο δεν ήταν υπό την επίβλεψή του, αλλά σχεδόν καθημερινά δημιουργούσαν προβλήματα στα γύρω σπίτια.

Γειτόνισσα της 50χρονης δήλωσε: «Εγώ τα κυνήγησα την προηγούμενη μέρα γιατί δεν με άφηναν να βγω από τη δική μου αυλή για να πάω στη δουλειά μου».

«Τα σκυλιά είναι πολύ συνηθισμένη κατάσταση εδώ πέρα να βγαίνουνε και να γαβγίζουν έξω από τις αυλές μας, η φασαρία που γίνεται είναι πολύ συνηθισμένη. Δεν είναι πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα ήταν η τελευταία», τόνισε η γειτόνισσα της 50χρονης.

Ο δικηγόρος του 37χρονου Χρήστος Πατούνας, υποστήριξε ότι τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά και ήταν εκπαιδευμένα ως φύλακες του σπιτιού γιατί «στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες».

Ακόμα μιλώντας στην εκπομπή του MEGA, «Live News», ο κ. Πατούνας απέδωσε το γεγονός ότι τα σκυλιά εξαγριώθηκαν παρόλο που ήταν φιλικά κι επιτέθηκαν στην 50χρονη στον ήχο από το αλυσοπρίονο από τις εργασίες που γίνονταν στο διπλανό σπίτι.

«Εμφανίζομαι στην εκπομπή σας όπως ακριβώς μου το ζητήσατε και δεν το αρνήθηκα όχι για να προκαλέσω και να πω πράγματα που δεν στέκουν.Ο πελάτης μου είναι συγκλονισμένος και συντετριμμένος, είναι συγκλονισμένος και λυπάται πάρα πολύ γι’ αυτό το τραγικό γεγονός κι εγώ είμαι απίστευτα στεναχωρημένος. Το σπίτι αυτό είχε την περίφραξή του δύο μέτρα. Τα σκυλιά ήταν προστατευμένα, ήταν φιλικά, η πόρτα ήταν κλειστή και δεν είχαν πειράξει ποτέ κανέναν στο παρελθόν. Δεν υπάρχει τέτοιου είδους μαρτυρία», είπε αρχικά.

«Τα εξαγρίωσε ο ήχος από το αλυσοπρίονο»

«Πώς εξηγείται ότι ενώ είναι φιλικά ξαφνικά να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά; Τα σκυλιά αντιδρούν ενστικτωδώς σε ήχους εκκωφαντικούς και διαπεραστικούς φοβούνται και νιώθουν ότι απειλούνται. Και αυτό το λέω ως εξήγηση, χωρίς να επιρρίπτω σε κάποιον ευθύνη. 

Εκείνη την ημέρα σωστά εκτελούνταν εργασίες με αλυσοπρίονο. Αυτό το ξέρουν όλοι. Το αλυσοπρίονο ακούγεται σε ολόκληρο το χωριό, είναι συριστικός, εκκωφαντικός θόρυβος από τον οποίο τα σκυλιά ένιωσαν πως απειλούνται. 

Και γιατί διάλεξαν αυτό το χρονικό σημείο και το μέρος για να πάνε τα σκυλιά; Γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή εκδηλώθηκε ο συγκεκριμένος ήχος από το αλυσοπρίονο και προήλθε από το συγκεκριμένο σπίτι. Όταν πέφτουν φωτοβολίδες τα σκυλιά πολλά από αυτά αυτοκτονούν γιατί προσπαθούν από τον φόβο τους να φύγουν. Περνάει ένα αυτοκίνητο με μία», είπε.

«Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο άνθρωπος, ούτε μπορούσε να το προβλέψει. Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι, αντιδρούν ενστικτωδώς. Γι’ αυτόν τον λόγο από τα δεκάδες σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή, κατευθυνθήκαν πρώτα στο συγκεκριμένο σπίτι και δεύτερον στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, όταν ακούστηκε αυτός ο εκκωφαντικός, συριστικός και οξύς θόρυβος. Είναι επιστημονικό συμπέρασμα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου για το ποιος επιστήμονας έχει βγάλει αυτό το συμπέρασμα ο δικηγόρος απάντησε: «Υπάρχουν στο ίντερνετ δεκάδες τέτοιες δημοσιεύσεις».

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom