Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.: Για την επικύρωση της ποινής Συναδέλφων και τα κακώς κείμενα στην Π.Υ. Αμφιλοχίας


Επιστολή διαμαρτυρίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδια Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών προς τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και λοιπούς αρμοδίους για την "Επικύρωση Ποινής Συναδέλφων τους και τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στην Π.Υ. Αμφιλοχίας".

Αριθ. Πρωτ.: 4567 Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2023 

Προς: 

Διοικητή ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Αξιότιμο Πύραρχο κ. Ιωάννη Κουσαρίδα 

Κοιν.: 

Γραφείο Πρωθυπουργού 

Αξιότιμο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 

Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας 

Αξιότιμο κ. Βασίλειο Κικίλια 

Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος 

Αξιότιμο Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά 

Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Iονίων Νήσων Αξιότιμο Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Ρουμελιώτη 

Περιφερειάρχη Π.Υ. Δυτικής Ελλάδος 

Αξιότιμο Αρχιπύραρχο κ. Χριστόφορο Μπόκα 

ΘΕΜΑ: «Επικύρωση ποινής» 

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,  

Οι Συνάδελφοι ενημερώθηκαν εχθές τηλεφωνικά πως πρέπει να μεταβούν στην  Υπηρεσία για να τους αποδοθεί η ποινή – το πρόστιμο για τις Δ.Υ. αναφορές που έκαναν  για τα σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν σε κάποια πυροσβεστικά οχήματα. Να  σημειώσουμε εδώ ότι για να πάνε στην Υπηρεσία πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 50 km. 

Μετά το σχετικό μας έγγραφο με Αρ. Πρωτ.: 4382/15-09-2023, με τα τόσα τραγελαφικά που  έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό, αναμέναμε ότι θα πάρετε θέση, όπως οφείλατε να κάνετε άλλωστε.

Περιμέναμε ότι θα παρέμβετε και θα σταματήσετε τις τιμωρίες, τις διώξεις και τις  ποινές. Όμως, μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι κι εσείς με τη στάση σας επικυρώσατε την ποινή των Συναδέλφων και τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στην Π.Υ. Αμφιλοχίας. Πόσο  σοφές είναι τελικά οι ρήσεις του λαού μας και πόσο δίκιο έχει αυτό που λέει ότι «Κόρακας  κοράκου μάτι δεν βγάζει».  

Η επικύρωση αυτή σημαίνει ότι συναινείτε κι εσείς στο ότι κακώς έκαναν Δ.Υ. αναφορά οι  Συνάδελφοι. Μπορείτε να μας πείτε κύριε Διοικητά εάν έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν  Δ.Υ. αναφορά οι Συνάδελφοι; Κι αφού πιστεύατε ότι η Δ.Υ. αναφορά είναι λανθασμένη κι ότι το  έκαναν για να προσβάλουν την Υπηρεσία ή οτιδήποτε άλλο, τότε γιατί δεν διατάξατε Ε.Δ.Ε. για  να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο; 

Όσο για τη ΜΗ απόδοση αδειών τα τελευταία τέσσερα (4) έτη στους Πυροσβέστες Εποχικής  Απασχόλησης (δύο (2) ημέρες / μήνα, σύνολο δώδεκα (12) ημέρες / σεζόν) από την Π.Υ. Αμφιλοχίας, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom