Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εργάτης έκαψε το χέρι του στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ


Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στο εργοστάσιο της ΣΙΔΕΝΟΡ, όπου ένας εργαζόμενους έκαψε το χέρι του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι, «αυτό το σοβαρό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικά όπου εργαζόμενοι τραυματίστηκαν λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά κατά την εργασία τους στο εργοστάσιο».

«Παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, και τις δήθεν εκπαιδεύσεις που κάνει στους εργαζόμενους, φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι είναι καθημερινά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο. Είναι πάνω από 10 τα σοβαρά περιστατικά ατυχημάτων τους τελευταίους 4 μήνες δείχνοντας ότι συνεχίζεται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων!», επισημαίνει το Συνδικάτο και συνεχίζοντας αναφέρει:

«Φτάνει πια με την κοροϊδία! Μήπως φταίμε πάλι οι εργαζόμενοι; Είμαστε ξαφνικά τόσο απρόσεκτοι ή δεν ξέρουμε τη δουλειά; Προφανώς και όχι. Η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξαντλητικά ωράρια, τα μονά πόστα, οι παλιές και επικίνδυνες εγκαταστάσεις, τα αποδυναμωμένα συνεργεία, είναι μόνο μερικά από τα αίτια των ατυχημάτων.Όλα αυτά δεν γίνονται όμως τυχαία. Είναι προϋπόθεση για να αυξάνει ο όμιλος τα κέρδη του. Εδώ είναι ξεκάθαρο το δίλημμα, Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! 

Όσο αντιμετωπίζουν την ασφάλεια μας ως κόστος, όσο προσπαθούν να τα ρίξουν πάντα στον απρόσεκτο εργαζόμενο τα "τσιράκια" της εργοδοσίας τόσο δεν θα βελτιώνεται η κατάσταση».

«Τώρα χρειάζεται να βάλουμε μπροστά τις διεκδικήσεις μας για να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια μας. Να υπερασπιστούμε το ύψιστο δικαίωμα μας να γυρνάμε σπίτι μας με ασφάλεια. Να παρθούν όλα τα μέτρα και να ενταχθούν στη επιχειρησιακή σύμβαση. 

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη παρουσία γιατρού και νοσηλευτή σε όλες τις βάρδιες.

  • Μείωση των υπερωριών και των ωραρίων-λάστιχο με ταυτόχρονη αύξηση των μισθών.

  • Δύο εργαζόμενοι σε κάθε πόστο.

  • Συχνότερα διαλείμματα στα πόστα στα οποία χρειάζεται.

  • Επαρκείς προσλήψεις για τη στελέχωση των συνεργείων.

  • Μέτρα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, με αναβάθμιση του παλιού εξοπλισμού.

  • Συνεχείς εκπαιδεύσεις των εργαζομένων.

  • Δημιουργία Κέντρου Υγείας και Σταθμού ΕΚΑΒ στη Σίνδο», καταλήγει το Συνδικάτο.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom