Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: Βίντεο ντοκουμέντο σε καφετέρια στο Κερατσίνι μετά τη δολοφονία - «Δεν σκόπευα να φύγω από την χώρα»

Η γνωριμία τους και η απόφαση να αγοράσει την καραμπίνα

Ο 71χρονος καθ΄ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας που σημειώθηκε την Τρίτη (5/12), στη Σαλαμίνα, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να φύγει από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο δράστης την Παρασκευή όταν είδε την 43χρονη μαζί άλλον άνδρα και αφού την ξυλοκόπησε άγρια, μάζεψε κάποια ρούχα και έφυγε από το σπίτι.

«Δεν είχα σκοπό να φύγω από την χώρα. Πήρα κάποια ρούχα από το σπίτι και έμενα μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί φοβόμουν πως θα με συλλάβετε για τον ξυλοδαρμό» είπε στους αστυνομικούς.

«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω με το ίδιο όπλο ή να παραδοθώ μέχρι που με βρήκατε» υποστήριξε επίσης στους αστυνομικούς.

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δημοσιεύει το enikos.gr,  ο 71χρονος φαίνεται να πηγαίνει σε καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου πίνει τον καφέ του. Η συγκεκριμένη καφετέρια ήταν στέκι του και πήγαινε συχνά.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται σε βίντεο του Star κάθεται μαζί με άλλους στο τραπέζι και συζητά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Μάλιστα δεν κάθισε λίγα λεπτά αλλά αρκετή ώρα εκεί.

Η γνωριμία τους και η απόφαση να αγοράσει την καραμπίνα

Μάλιστα φαίνεται πως είχε αποφασίσει εδώ και ημέρες να σκοτώσει την σύντροφό του καθώς όπως έγραψε το enikos.gr προμηθεύτηκε την καραμπίνα από έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής πριν από μία 1 - 2 ημέρες.

«Μου είπαν για έναν Αλβανό που μπορεί να μου βρει, και τον πλήρωσα ώστε να μου φέρει την καραμπίνα» φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Η αδικοχαμένη γυναίκα είχε γνωρίσει πριν από 7 χρόνια τον 71χρονο, όταν εκείνος ήταν οδηγός σε σχολικό και η ίδια συνοδός παιδιών με αναπηρία.

Η 43χρονη τον είχε καταγγείλει πριν από τέσσερις μέρες στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία και οι αστυνομικοί είχαν εγκαταστήσει στο κινητό της το κουμπί πανικού, το οποίο δεν πρόλαβε να πατήσει.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η γυναίκα τους είχε επισκεφθεί το περασμένο Σάββατο, για να καταγγείλει τον σύντροφό της. Έκανε λόγο για ενδοοικογενειακή βία στα χέρια του, για απειλές και εξύβριση αλλά και για υπεξαίρεση του κινητού της τηλεφώνου.

Οι αστυνομικοί της πρότειναν να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει και το δέχτηκε. Επιπλέον την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν. Το δέχτηκε και αποχώρησε με την μητέρα της για το πατρικό της.

Σε ερώτηση των αστυνομικών προς τον δράστη γιατί την σκότωσε ανέφερε πως, πήγε στο σπίτι την Παρασκευή και την βρήκε με κάποιον άλλον άνδρα, τρελάθηκε και έτσι αποφάσισε να την σκοτώσει.

Για τη σκηνή του εγκλήματος ανέφερε πως, περίμενε να φύγει πρώτα το παιδί – η 43χρονη ήταν μητέρα ενός 15χρονου – και μετά την πυροβόλησε και την σκότωσε, γεγονός που παραπέμπει σε προμελέτη

Ο 71χρονος συνελήφθη αφού βρέθηκε το στίγμα του κινητού του το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί μέσω του παρόχου.

Γείτονας θύματος: Στα 150 μέτρα από το σπίτι της υπάρχει κέντρο κακοποιημένων γυναικών

«Ακούσαμε πυροβολισμούς και φασαρία, αλλά δεν το συνδέσαμε με τέτοιο κακό» είπε στο OPEN γείτονας του θύματος. Όπως τόνισε, «η γυναίκα είχε πάει στο πατρικό της, βρίσκοντας καταφύγιο εκεί, στην μητέρα της».

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο, «δεν είχαμε την εικόνα ότι την κακοποιούσε ο σύντροφός της. Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι στα 150 μέτρα από το σπίτι όπου την σκότωσε ο δράστης, υπάρχει Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών». 

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom