Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: Σφίγγει ο κλοιός για τους δράστες της επίθεσης - Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε το τζιπ


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης με τρεις τραυματίες, που συνέβη το πρωί του Σαββάτου (16/12) στο Γκάζι.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να ιχνηλατήσουν την πορεία του τζιπ και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, την στιγμή που οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τραύματα από πυρά στο κεφάλι τους.

Υπενθυμίζεται ότι από το σημείο της επίθεσης έχουν περισυλλεχθεί τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για αναλύσεις στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα ήταν νοικιασμένο και έχει εντοπιστεί η εταιρεία απ’ όπου το είχαν νοικιάσει. Το τζιπ, πάντως, παραμένει άφαντο, όπως και οι δράστες της επίθεσης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο επιβάτες του τζιπ κρατούσαν όπλο, όταν αποβιβάστηκαν από το όχημα και επιτέθηκαν στην παρέα των Κρητικών, που είχε έρθει στην Αθήνα για πάρτι γάμου. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσοι ήταν εκείνοι τελικά, που άνοιξαν πυρ κατά της παρέας των Κρητικών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φαίνεται να προσανατολίζονται στο σενάριο οι δράστες να ανήκουν στον χώρο της νύχτας και πιθανόν σε συμμορίες από γειτονική χώρα, που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε αιματηρά περιστατικά.Γκάζι πυροβολισμοί

Ο 28χρονος άνδρας, ένας εκ των τραυματιών, φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι η παρέα του δεν είπε τίποτα στον οδηγό του τζιπ και τον συνοδηγό, όταν το όχημα πέρασε από το σημείο όπου βρίσκονταν. Ωστόσο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, το τζιπ σταμάτησε, δύο άτομα βγήκαν έξω απ’ αυτό και ο ένας χαστούκισε έναν από τους νεαρούς. Στη συνέχεια, ο άλλος πήγε κοντά τους κρατώντας στο χέρι του τον όπλο και πυροβόλησε και τους τρεις στο κεφάλι.

Οι αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, εκτιμούν, ωστόσο, ότι δράστες και θύματα δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους και, μάλλον, συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

«Αν δεν κάνω λάθος άκουσα 3 πυροβολισμούς, μπορεί και 4», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στους αστυνομικούς, ενώ μία γυναίκα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Άκουσα πυροβολισμούς, αλλά φύγαμε μετά, έφυγε όλος ο κόσμος».

Γκάζι πυροβολισμοί

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Πρόκειται για δύο αδέλφια και ένα φίλο τους. Τα δύο αδέλφια είναι ηλικίας 28 και 33 ετών, ενώ ο φίλος τους είναι ηλικίας 28 ετών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως και οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 33χρονος χειρουργήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και οι άλλοι δύο φέρουν, επίσης, τραύματα στο κεφάλι και υπάρχει ενδεχόμενο να χειρουργηθούν εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς. Προς το παρόν νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Συγγενείς των τραυματιών βρίσκονται στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom