Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ελληνικό: Πουλούσαν ακίνητα που ανήκαν σε άλλους - 650.000 ευρώ το όφελος της απάτης


Απάτες με ακίνητα με όφελος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πραγματοποιούσε σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ, προχωρώντας σε 3 συλλήψεις, με αφορμή υποτιθέμενη αγοραπωλησία στο Ελληνικό.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε μετά τη συνδιαλλαγή που είχαν με εταιρεία ακινήτων στο Ελληνικό, η οποία εταιρεία ενδιαφέρθηκε για 3 ακίνητα που πλάσαραν τα μέλη της σπείρας.

Οι δράστες εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ακινήτων ή πληρεξούσιοι των ιδιοκτητών, που υποτίθεται ήθελαν να πουλήσουν τα ακίνητα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες και έπειθαν τα θύματά τους να προβούν στη συγκέντρωση δικαιολογητικών για την σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, με σκοπό την εικονική μεταβίβαση ακινήτων, για την οποία απαιτούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο.

Μάλιστα δε δίσταζαν να προβούν ακόμη και σε αλλαγές προσωπικών κωδικών των πραγματικών ιδιοκτητών, που δεν ήξεραν φυσικά τίποτα, δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών, παραβιάζοντας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και υφαρπάζοντας απαραίτητα έγγραφα- πιστοποιητικά, ενώ προχωρούσαν και σε αντίστοιχες τμηματικές καταβολές του ποσού, είτε σε μετρητά, είτε σε επιταγές, είτε με μεταφορά σε δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

650.000 από μια μόνο εταιρεία

Υπολογίζεται πως με τον τρόπο αυτό το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023 εξαπάτησαν εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία εκδήλωσε επιθυμία για αγορά 3 όμορων οικοπέδων στο Ελληνικό Αττικής. Η εν λόγω εταιρεία, προχώρησε σε προκαταβολή ποσού ύψους 650.000 ευρώ, ωστόσο.

Ωστόσο η απάτη έγινε αντιληπτή όταν τελικά εντοπίστηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπως επίσης και ότι δύο από τα τρία οικόπεδα είχαν ήδη πωληθεί προ λίγων ημερών.

Από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων – μελών της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλαστό δελτίο ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε στην υπογραφή του προσυμφώνου,

• 43.500- ευρώ,

• πλήθος στρογγυλών σφραγίδων διαφόρων διοικητικών αρχών 

• 5 κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ήδη προβεί σε εξαργύρωση επιταγών ύψους 425.000 ευρώ, ενώ η συνολική επαπειλούμενη οικονομική ζημία, εφόσον συνέχιζαν τη συγκεκριμένη απάτη, ανέρχεται σε 5.650.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην εμπορική αξία του υπό πώληση οικοπέδου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση εμπλοκής τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom