Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Αγρινιώτης Φώτης Ζησιμόπουλος, υπεραθλητής της ΓΕΑ!


Ένα σπουδαίο αθλητικό κατόρθωμα σημειώθηκε στη μακρινή Ταϊβάν, μια μεγάλη εμφάνιση για τον Αγρινιώτη υπεραθλητή της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Φώτη Ζησιμόπουλο!

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τερμάτισε 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24 ωρών που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, διανύοντας 292 χλμ!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο συγκεκριμένο αγώνα ο Φώτης φορούσε το εθνόσημο στο στήθος εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με τις συμμετοχές των αθλητών να ανέρχονται περίπου σε 300 από 41 χώρες!

Με τη νίκη αυτή γίνεται ο πρώτος αθλητής στίβου του συλλόγου μας, αλλά και του Αγρινίου, που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος!

Οι λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν τα συναισθήματά μας και να αποτυπώσουν τον άθλο, αλλά και την ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό του τόπου μας!

Φώτη συγχαρητήρια! Υπερήφανοι ως ΓΕΑ, ως Αγρινιώτες και ως Έλληνες!

Δείτε την ανάρτηση της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου:

Μεγάλη διάκριση για τον Φώτη Ζησιμόπουλο που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 24 ωρών στην Ταϊπέι! 

Ο Έλληνας ημεροδρόμος, δύο μήνες μετά το θρίαμβό του στο Σπάρταθλον στάθηκε εντυπωσιακά σε έναν πολύ υψηλού επιπέδου αγώνα, απέναντι σε σπουδαίους αθλητές των υπεραποστάσεων! 

Μεγάλος νικητής ήταν ο νέος… βασιλιάς των υπεραποστάσεων, ο Λιθουανός Aleksandr Sorokin που ήταν και ο μοναδικός που ξεπέρασε τα 300χλμ. με 301,8χλμ. κι ένα μέσο ρυθμό στο 4:46/χλμ. Αυτή ήταν και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του καθώς είχε επικρατήσει και το 2019 

Ο Ζησιμόπουλος ήταν απίστευτα σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κάλυψε συνολικά 292χλμ. με ένα μέσο ρυθμό κοντά στο 4:55/χλμ.

Τρίτος ήταν ο Ουκρανός Andrii Tkachuk με 284χλμ. ενώ ακολούθησε ο Ισπανός Martinez Moralez με 282χλμ.

Στις γυναίκες, εντυπωσιακή ήταν η Γιαπωνέζα Nakata Miho, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση του συνόλου με 270χλμ. με ένα ρυθμό στο 5:20χλμ. και νέο Παγκόσμιο ρεκόρ! Η Miho ήταν από τις πρώτες ώρες στην κεφαλή και έφτασε σε μία επικράτηση με μεγάλη διαφορά ενώ έφτασε και πολύ ψηλά στην συνολική κατάταξη.

Ακολούθησαν η Ουκρανή Olena Shevchenko με 254χλμ. ενώ τρίτη ήταν η Πολωνή Patrycja Bereznowska με 248,8χλμ. Γενικά ο αγώνας των γυναικών είχε συνεχείς ανατροπές ενώ δύο μεγάλα φαβορί, η Noora Honkala και η Camille Herron, νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, εγκατέλειψαν, μάλιστα η Φιλανδή προς το τέλος του αγώνα.

Δείτε όλη την εξέλιξη του αγώνα

Η πορεία του Φώτη

Ο Ζησιμόπουλος με αυτή τη διάκριση εδραιώνεται και στο Παγκόσμιο στερέωμα, μετά βέβαια και το μεγάλο ρεκόρ που πέτυχε πριν από σχεδόν δύο μήνες στο Σπάρταθλον.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός πως άλλοι αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο Σπάρταθλον, στο συγκεκριμένο αγώνα δεν τα πήγαν καλά.

Ο Ζησιμόπουλος στις πρώτες οκτώ ώρες είχε καλύψει 108χλμ., στις 16 είχε φτάσει τα 204, δηλαδή στο δεύτερο οχτάωρο είχε διανύσει 96χλμ., και στο τρίτο συμπλήρωσε ακόμα 88χλμ. δείχνοντας μία αξιοσημείωτη σταθερότητα, αλλά και την καλή δουλειά του πληρώματός του.

Αυτή είναι και η ένατη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για τον αθλητή του Δημήτρη Κασίμη, ενώ έγινε ο πέμπτος πιο γρήγορος στις 24 ώρες.

Συνολικά στο Πρωτάθλημα ξεκίνησαν 249 ημεροδρόμοι και τελικά ένας τερμάτισε πάνω από τις τρεις ώρες, 24 πάνω από τα 250χλμ., και 130 πάνω από τα 200χλμ.!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ομαδική

Στην ομαδική βαθμολογία πρώτη χώρα ήταν η Ουκρανία κι ακολούθησαν η Πολωνία και η Μ. Βρετανία στους άνδρες.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Πολωνία με την Ιαπωνία και την Τσεχία να συμπληρώνουν το βάθρο.

https://runnermagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom