Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 16χρονο πατροκτόνο - «Μας κακοποιούσε χρόνια»


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 16χρονο, ο οποίος σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής (22.12.23) τον πατέρα του, στην περιοχή των Καλυβίων.

Ο 16χρονος δράστης, που διώκεται για ανθρωποκτονία για το στυγερό έγκλημα στα Καλύβια, ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη (27.12.23).

Ο ανήλικος δράστης ομολογώντας το στυγερό έγκλημα με θύμα τον 71χρονο πατέρα του, δήλωσε στις αστυνομικές Αρχές ότι η χρόνια κακοποίηση του ιδίου, της μητέρας του και του αδερφού από τον πατέρα τους, ήταν το κίνητρο που του όπλισε το χέρι.

Ο ίδιος είχε στήσει καρτέρι στον πατέρα του για να τον σκοτώσει.

Βγήκε να διασκεδάσει στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα του και τον αδερφό του και όταν επέστρεψε στο σπίτι του στα Καλύβια, περίμενε το 71χρονο θύμα με δύο μαχαίρια στα χέρια.

Ο ανήλικος χτύπησε τον πατέρα του με μανία, «καρφώνοντάς» του 20 μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο 71χρονος κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του παιδιού του και βουτηγμένος στο αίμα, άρχισε να κατεβαίνει, τρέχοντας στις σκάλες για να σωθεί. Όμως δεν τα κατάφερε και τελικά ξεψύχησε στην αυλή του σπιτιού του, όπου και εντοπίστηκε νεκρός. 

Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο 16χρονος τηλεφώνησε σε φιλικό του πρόσωπο, καθώς και στη μητέρα του και στον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη του. «Δεν άντεξα άλλο την κακοποίηση», φέρεται να είπε.

https://www.newsit.gr/

«Μας κακοποιούσε χρόνια»

Αυτό φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ενώπιον των αστυνομικών ο 16χρονος. Μάλιστα το μένος ήταν τόσο μεγάλο που του κατάφερε πολλαπλά και καίρια χτυπήματα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο μαχαίρια, όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος για πολλά χρόνια έδερνε τον γιο του και τού ασκούσε τεράστια ψυχολογική πίεση. Ο 16χρονος περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει από το σπίτι, όπως είχαν κάνει άλλωστε και η 45χρονη Μολδαβή μητέρα του και ο 19χρονος αδελφός του. Αλλά από ότι φαίνεται δεν άντεχε πλέον.

Ο 71χρονος φέρεται να κακοποιούσε και τα δύο παιδιά. Πάντως, παρά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επί χρόνια κακοποίηση και ξυλοδαρμούς δεν είχε γίνει ποτέ καταγγελία στην Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 16χρονος πριν από το έγκλημα είχε πάει στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την μητέρα του, τον σύντροφό της και τον αδελφό του.

Όταν ο πατέρας του επέστρεψε στο σπίτι στην οδό Γαλήνης λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο γιος τον περίμενε να μπει από την κεντρική πόρτα εισόδου και κρατώντας δύο αιχμηρά αντικείμενα τού επιτέθηκε και του προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα σε κοιλιά, θώρακα και πλάτη.

Έτρεξε να σωθεί ο 71χρονος αλλά δεν πρόλαβε

Ο ηλικιωμένος φέρεται να κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του παιδιού του και βουτηγμένος στο αίμα, άρχισε να κατεβαίνει, τρέχοντας στις σκάλες για να σωθεί. Όμως δεν τα κατάφερε. Έπεσε νεκρός στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Ακόμη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος και αντίκρισαν το θύμα μίλησαν για μια δολοφονία που δείχνει μεγάλη οργή του δράστη

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε ιατροδικαστής αλλά δεν μετέβη στον τόπο του εγκλήματος. Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom