Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Με το δάχτυλο στην σκανδάλη o ισραηλινός στρατός - «Τα υπόγεια τούνελ θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου»


Με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός, έπειτα από το «πράσινο φως» που έλαβε για να προχωρήσει στη χερσαία εισβολή στη Γάζα, «όποτε αυτός είναι έτοιμος», όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας στο ABC News.

Ο υπουργός Οικονομίας, Νιρ Μπαράκατ, τόνισε πως «οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι δευτερεύουσες σε σχέση με την καταστροφή της Χαμάς, ακόμα κι αν χρειαστεί ένας χρόνος». 

Ερωτηθείς για το δίκτυο με τα υπόγεια τούνελ κάτω από την Γάζα, ο υπουργός απάντησε ότι θα γίνουν «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου.» Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι μερικοί ή όλοι (οι  203) ισραηλινοί όμηροι που αιχμαλώτισε κατά την εισβολή της στο Νότιο Ισραήλ, μέσα σε αυτό το τεράστιο δίκτυο από σήραγγες.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φέρουμε (πίσω) ζωντανούς τους ομήρους μας», δήλωσε, αλλά, είπε «η πρώτη και τελευταία προτεραιότητα, είναι να καταστρέψουμε την Χαμάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ έχουν περίπου 50.000 μαχητές, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Γεωργίας Αβί Ντίτστερ, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισαραήλ, της Σιν Μπετ.

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας: Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα

«Να είστε έτοιμοι, πλησιάζει η ώρα της εντολής» για την χερσαία επίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η επιχείρηση θα είναι «κάτι που δεν θα έχουμε ξαναδεί!».

Ο Γκάλαντ είπε στους στρατιώτες ότι πρέπει να είναι έτοιμοι γιατί «πλησιάζει η ώρα της εντολής» να μπουν τα στρατεύματα στη Λωρίδα της Γάζας και να ξεκινήσει η επιχείρηση κατά της Χαμάς. Κάλεσε τους στρατευμένους να είναι έτοιμοι για την εισβολή στη Γάζα που θα γίνει «με ακρίβεια και θα είναι θανατηφόρα».

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας είπε σε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», όπως ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται η χερσαία επέμβαση. «Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Σας το υπόσχομαι. Η εντολή θα δοθεί», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Νετανιάχου: Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις

Παράληλλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε επίλεκτη ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού Γκολάνι, στα σύνορα με τη Γάζα.

«Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο Νετανιάχου στον ισραηλινό στρατό και πρόσθεσε «όλος ο λαός του Ισραήλ είναι πίσω σας. Πολεμήσατε σαν λιοντάρια και θα συνεχίσετε να πολεμάτε με αυτόν τον τρόπο, ώστε να καταφέρουμε ισχυρό πλήγμα στους εχθρούς μας και να πετύχουμε την νίκη!».

Το διάγγελμα Μπάιντεν 

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και στις 03:00 τα ξημερώματα αναμένεται διάγγελμα από τον Τζο Μπάιντεν για όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκονται ήδη δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

O Πρόεδρος Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσει αυτό το διάγγελμα για να προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό για δυο επερχόμενες εξελίξεις. Το πρώτο είναι ότι ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει και να γίνει σφοδρότερος λόγω της χερσαίας επέμβασης, όμως -όπως θα πει- το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του και τους πολίτες του απέναντι στην βαρβαρότητα της Χαμάς. Και το δεύτερο ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο βοήθεια 100 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Ταιβάν. Χρήματα που όπως θα πει είναι απαραίτητα καθώς το κόστος της μη χρηματοδοτικής εμπλοκής της Αμερικής θα είναι πολύ μεγαλύτερο στο μέλλον. Στο διάγγελμα του αναμένεται να στείλει και πάλι μήνυμα στο Ιράν και σε άλλους παίχτες στην περιοχή να μείνουν μακριά από τα πεδία των μαχών.

«Η Χαμάς κρατάει ομήρους Ισραηλινούς στρατιώτες για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ»

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, ο Χάλεντ Μεσάλ, υποστήριξε σήμερα ότι ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτών που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Λωρίδα της Γάζας είναι τόσο μεγάλος που δίνει τη δυνατότητα στην ισλαμιστική οργάνωση να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ.

Ο Μεσάλ, ο οποίος πλέον είναι επικεφαλής του γραφείου της Χαμάς για την παλαιστινιακή διασπορά, διατύπωσε αυτόν τον ισχυρισμό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Προ ημερών, ο Χάλεντ Μεσάλ είχε δηλώσει ότι μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς είναι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της λεγόμενης Μεραρχίας της Γάζας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Μιλώντας στο δίκτυο Al Araby TV, είχε τονίσει πως η Χαμάς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους αιχμαλώτους ως μοχλό πίεσης για την απελευθέρωση περίπου 6.000 Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom