Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Αγρίνιο: O ανδριάντας του Μιχάλη Κούση εκεί που «χτυπά η καρδιά» του αθλητισμού (φωτo & βίντεο)


Παρουσία της οικογένειας Κούση, αθλητών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Μιχάλη Κούση.

Την είσοδο του ΔΑΚ κοσμεί πλέον το έργο του γλύπτη Ευάγγελου Τύμπα, ύψους 2,5 μέτρων από ενισχυμένο ορείχαλκο.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η σύζυγος Καλλιόπη Κούση και τα δύο παιδιά η Μαρία με τον γιό της Μιχάλη και ο Θανάσης Κούσης.

«Ο Μιχάλης Κούσης ήταν ο αθλητής που ξεσήκωσε χιλιάδες φιλάθλους στο κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο κερδίζοντας την πρώτη θέση σε Βαλκανικό Μαραθώνιο. Ήταν ο αθλητής που τερμάτισε ξυπόλητος μέσα στο Καραϊσκάκη, μετά από σοβαρό τραυματισμό, ποτίζοντας το ταρτάν με το αίμα του. Και κάπως έτσι πότισε τη νεότερη αθλητική ιστορία με το Αγρινιώτικο πείσμα του. 

Ο Μιχάλης Κούσης σφράγισε με την ισχυρή προσωπικότητα του μια εποχή εμβληματικών επιτυχιών. Ένας αθλητής μύθος που ξεκίνησε από το Αγρίνιο για να κατακτήσει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Με το αγέρωχο πνεύμα, την ευγένεια ψυχής και τον ακλόνητο χαρακτήρα κληροδότησε, από την πολύτιμη παρακαταθήκη των αξιών του, ιδέες που συγκινούν και εμπνέουν μέχρι σήμερα. Η ιστορία του πάντα θα μας διδάσκει να ξεπερνάμε τα όρια μας, να θέτουμε ολοένα και υψηλότερους στόχους, να παλεύουμε με υπομονή και τόλμη χωρίς να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Οι γενιές των παιδιών που θ΄ ακολουθήσουν και θα περνούν καθημερινά την πόρτα του Σταδίου, έχουν να διδαχθούν πολλά από το έργο, την πορεία, τη ζωή του», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Η κ. Καλλιόπη Κούση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγρινίου και συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο για την τοποθέτηση του ανδριάντα καθώς και τον γλύπτη για την αποτύπωση του Μ.Κούση.

Στις κορυφαίες στιγμές του αθλητή αναφέρθηκε ο προπονητής του Γρηγόρης Μπενέκας ενώ για το έργο μίλησε ο Ευάγγελος Τύμπας. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Ακολούθησε η «Γιορτή του Αθλητή» στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 15ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης» με τη βράβευση των αθλητριών και αθλητών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους. Σε ειδική βράβευση τιμήθηκε ο υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος για την 3η συνεχόμενη νίκη στο «Σπάρταθλον» και η Χριστίνα Μαραγιάννη.

«Ο αείμνηστος μαραθωνοδρόμος μας θα “στέκει” πλέον αγέρωχος στο σημείο που του αρμόζει, εκεί δηλαδή που χτυπά η αθλητική καρδιά της πόλης!», αναφέρει σε ανάρτηση η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.


Δείτε πλήθος φωτογραφιών από την εκδήλωση στο agrinionews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom