Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος - Έδινε μάχη στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος,ο οποίος έδινε μάχη στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (9/10), προκαλώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος νοσηλευόταν στην εντατική, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη. Όπως είχε γίνει γνωστό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», ύστερα από έντονη αδιαθεσία, και εισήχθη στη ΜΕΘ με εγκεφαλικό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του.

«Σήμερα 17/10/2023 και ώρα 10 π.μ. κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Αίας-Γεώργιος Μανθόπουλος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ. Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο γνωστός ηθοποιός και ανιψιός της αξέχαστης Ειρήνης Παπά, είχε γίνει ευρύτερα γνωστός από τους ρόλους του στις δημοφιλείς σειρές «Δυο Ξένοι» και «Άφρικα». Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την υποκριτική και ασχολείτο με τον κλάδο του τουρισμού.

Η τελευταία τηλεοπτική σειρά, στην οποία συμμετείχε, ήταν το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, πριν από 3 χρόνια.

Ο Αίας Μανθόπουλος γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Κάρολου Κουν, ενώ το κοινό τον αγάπησε μέσα από την συμμετοχή του στην σειρά «Δυο Ξένοι».

Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Τα τελευταία χρόνια είχε αποφασίσει να αποσυρθεί από την τηλεόραση με την τελευταία του τηλεοπτική συμμετοχή να είναι στο «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή (13/10) είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει φύγει νωρίτερα από την ζωή, ωστόσο, την είδηση του θανάτου του διέψευσε ο φίλος και συνάδελφός του Ιάκωβος Μυλωνάς.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom