Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Γκάζι: Εξιχνιάστηκε περιστατικό με «μπράβους» έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο - «Με σημάδεψε με όπλο στο κεφάλι»


Άγνωστες λεπτομέρειες από την εξιχνίαση της υπόθεσης πυροβολισμών και άγριου ξύλου έξω από ένα πολύ γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι αποκαλύπτει σήμερα το enikos.gr.

Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών -σε χρόνο ρεκόρ- κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση και να σχηματίσει δικογραφία σε βάρος των 5 εμπλεκόμενων κατηγορουμένων που συμμετείχαν στο επεισόδιο, στο οποίο από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν δεκάδες θαμώνες που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κέντρο διασκέδασης.

του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό που σχημάτισαν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ το περιστατικό έγινε στις 12 Μαρτίου 2023, όταν θαμώνες και άνδρες της προστασίας του μαγαζιού πιάστηκαν στα χέρια. Τότε ένας από αυτούς έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. 

Ένας από τους άνδρες που δέχτηκε την επίθεση ανέφερε στους αστυνομικούς όπως αποκαλύπτει το enikos.gr τα εξής: «Βρισκόμουν στο κατάστημα ως πελάτης. Κατά την έξοδό μου έπεσα τυχαία πάνω στο περιστατικό στον εξωτερικό χώρο. Με σημάδεψε με το όπλο, με το οποίο πυροβόλησε δυο φορές στα πόδια μου. Έτρεξα μέσα στο κατάστημα και άκουσα και τρίτο πυροβολισμό. Τη στιγμή που με σημάδευε με όπλο ένας άλλος με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο».

Η έρευνα των έμπειρων αστυνομικών ξεκίνησε άμεσα για να εντοπιστούν οι δράστες. «Από την Υπηρεσία μας κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακού-βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας σε επιχειρήσεις και οικήματα της ευρύτερης περιοχής, όπου έλαβε χώρα το συμβάν, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία των δραστών, ενώ αξιοποιήθηκε-αναλύθηκε και το υλικό καταγραφής που προέκυψε από την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, επί της συσκευής καταγραφής, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε από Αστυνομικούς, εντός του ανωτέρω καταστήματος, το οποίο (ψηφιακό υλικό) σύμφωνα με την εν λόγω πραγματογνωμοσύνη, ανακτήθηκε. 

Για τον λόγο αυτόν, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής μελέτη και συνδυαστική ανάλυση των εν λόγω ψηφιακών υλικών, από τα οποία προέκυψαν πλήρως οι ενέργειες των δραστών, τα στοιχεία ταυτότητάς τους και μέρος του δρομολογίου διαφυγής τους.», ανέφεραν αρχικά οι έμπειροι αστυνομικοί σχετικά με την έρευνά τους.

Σύμφωνα με την επιτόπια έρευνα που έγινε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου με ένδειξη πυθμένα «9mm LUGER S&B», οι οποίοι απεστάλησαν στηΔιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι κάλυκες προήλθαν από το ίδιο όπλο. Οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατάφεραν να συλλάβουν και να εντοπίσουν το άτομο στο οποίο ανήκε το πιστόλι μάρκας Beretta με το οποίο πυροβόλησε ο δράστης μέσα στο μαγαζί.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom