Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Θέρμο: Με μεγαλοπρέπεια η Λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (φωτο & βίντεο)


Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Θέρμο.

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Μεθεόρτιου Πανηγυρικού Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θέρμου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.

Η Ακολουθία της Ιερής Λιτανείας ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και κατευθύνθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Θέρμου, όπου πραγματοποιήθηκε Δέηση, παρουσία των Επίσημων Προσκεκλημένων του Δήμου, Εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβέρνησης, Βουλευτών, Δημάρχων, Εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εκπροσώπων Δήμων, σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής Θέρμου, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρων Κοινοτήτων και Φορέων, καθώς επίσης κατοίκων και πολλών επισκεπτών του Θέρμου.

Μετά το πέρας της Δέησης η Λιτανεία κατέληξε στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ.Βασιλείου Κονίδα.

Στην Ακολουθίες έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία Θέρμου.

Ρεπορτάζ, βίντεο και φωτογραφίες από το https://thermonews.gr/

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom