Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Εμπαίζουν το λαό οι “χομπίστες” εφοπλιστές με εκπτώσεις - κοροϊδία


“Στάχτη στα μάτια…” επιχειρούν να ρίξουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές με τις εκπτώσεις-εμπαιγμό που ανακοίνωσαν αντί για μείωση των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Άλλωστε από την σύσκεψη που έγινε με κυβερνητικό κλιμάκιο οι εφοπλιστές είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητούν καν μια γενική μείωση των εισιτηρίων και η κυβέρνηση έμεινε στην καλή προαίρεσή τους!

Οι εκπτώσεις αφορούν ορισμένες κατηγορίες επιβατών. Ενδεικτικά:

  • Ακτοπλοϊκή εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση για τετραμελή ή τρίτεκνη οικογένεια 30% μόνο στα εισιτήρια επιστροφής εφόσον φυσικά αγοράσει εισιτήρια μετ’ επιστροφής. 
  • Μόνο κάθε Τρίτη έκπτωση ανακοίνωσε άλλη εταιρεία! Τις Tρίτες λοιπόν η έκπτωση θα είναι 20% στα συμβατικά της πλοία για οικονομική θέση, αυτοκίνητα και δίκυκλα. 
  • Μόνο κάθε Τετάρτη έκπτωση 20% και μόνο από Ραφήνα για ορισμένα νησιά των Κυκλάδων ανακοίνωσε μια ακόμα εταιρεία. 
  • Άλλη εταιρεία μόνο στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού κάνει έκπτωση 50%.

Φυσικά δεν έχει προβλεφθεί καμία έκπτωση για τις οικογένειες με παιδιά ή για ΑμεΑ που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε μακρινούς προορισμούς με καμπίνα. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και με τις εκπτώσεις μια οικογένεια θα πρέπει να δώσει περίπου 700 ευρώ.

Αυτού του τύπου είναι οι ανακοινώσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών που οι κυβερνήσεις τις έχουν «μπουκώσει» με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις για «άγονες γραμμές» τύπου …Κυκλάδων. Επιπρόσθετα οι …εκπτώσεις ανακοινώθηκαν για τα τέλη Ιουλίου όταν ήδη πολλά εισιτήρια έχουν κλειστεί.

Θυμίζουμε, ότι οι υποτιθέμενες μειώσεις δεν προέκυψαν από κάποια υποτυπώδη έστω ρυθμιστική πολιτική του κράτους, αλλά από τις “επιθυμίες” των εφοπλιστών, οι οποίοι τις προσάρμοσαν ως εκεί που δεν θα ρισκάρουν ούτε ευρώ από υπερκέρδη τους.

Αλλωστε, ένας εκπρόσωπός τους δήλωνε ότι “έχουν χρέη”, καλύπτουν τα νησιά και τις άγονες γραμμές από “χόμπυ” και ότι για τις εξωπραγματικές αυξήσεις φταίνε τα “σωματεία και οι εργαζόμενοι που ζητάνε αυξήσεις”.

Ασφαλώς και τα πανάκριβα εισιτήρια δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών μεταφορών, την οποία προωθούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εδώ και πολλά χρόνια.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom