Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Κρήτη: Το ξενοδοχείο θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του 22χρονου μάγειρα που κάηκε με λάδι - Η παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας


Η Επιθεώρηση Εργασίας έχει επιληφθεί για το περιστατικό του τραυματισμού του 22χρονου μαθητευόμενου μάγειρα σε μεγάλο ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έπειτα από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές, ενώ η επιχείρηση θα καλύψει τα έξοδα θεραπείας του.

Το θέμα ανέδειξε το enikos.gr. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ζητήθηκε από τον 22χρονο να μεταφέρει μια βαριά κατσαρόλα με καυτό λάδι προκειμένου να το πετάξει και παρά τους αρχικούς του ενδοιασμούς, οι υπεύθυνοι επέμεναν με αποτέλεσμα να συμβεί ατύχημα και ο νεαρός εργαζόμενος να υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Η μητέρα του 22χρονου είχε ξεσπάσει για τα όσα συνέβησαν, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη δικαιοσύνη. Όπως είχε καταγγείλει η κυρία Μαρίνα στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «όταν του είπε ο β’ μάγειρας να πετάξει το λάδι, ο γιος μου τού απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί καίει πάρα πολύ. Τότε εκείνος τον έβρισε και το παιδί αναγκάστηκε να το κάνει. Όταν ακούμπησε την κατσαρόλα πάνω σε κρύα επιφάνεια γιατί είχε κάψει ήδη το χέρι του και πονούσε, έγινε μια «έκρηξη» λαδιού – προφανώς από τη διαφορά θερμοκρασίας – και τον… έλουσε στο πρόσωπο και τα χέρια. Το παιδί ούρλιαζε από τον πόνο και ζητούσε να πάει στο νοσοκομείο».

Κρήτη: «Είδα τον γιο μου και τρόμαξα» – Ξεσπά η μητέρα του 22χρονου που υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι

Σύμφωνα με την μητέρα, «υπήρξε παντελής αδιαφορία από τους υπεύθυνους. Μετά το ατύχημα μετέφεραν το παιδί σε ένα δωμάτιο κλιματιζόμενο, όπου υπήρχαν ωμά κρέατα. Ένας εγκαυματίας με ανοιχτές πληγές σε χώρο με ωμά κρέατα θα μπορούσε να «αρπάξει» οποιοδήποτε μικρόβιο και να μολυνθεί. 

Επίσης όταν ο γιος μου ζήτησε να πάει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, του αρνήθηκαν και είπαν ότι θα τον εξετάσει δικός τους γιατρός, προφανώς επειδή ήταν ανασφάλιστος. Κάλεσαν όντως γιατρό, ο οποίος πήγε έπειτα από μία ώρα. 

Τον εξέτασε και του έδωσαν να βάλει μια αλοιφή, την οποία έπρεπε να την αγοράσουν από φαρμακείο. Η απάντηση δε, των υπευθύνων ήταν: «εντάξει παιδί μου. Πάρε ρεπό για δύο ημέρες και έλα ξανά να δουλέψεις».

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου αντί να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο, τον έβαλαν σε ένα χώρο όπου αποθηκεύουν ωμά κρέατα, καθώς ήταν ανασφάλιστος. 

«Έχω αφόρητο πόνο και στα χέρια και στο πρόσωπο. Κάποιες φορές το βράδυ όταν κοιμάμαι είναι έντονο και δεν μιλάμε για βραστό νερό, μιλάμε για καυτό λάδι», είχε δηλώσει ο 22χρονος στο Star.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom