Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Φωτιά στη Γορτυνία: Εκκενώνονται 19 οικισμοί (βίντεο)


Εντολή εκκένωσης 19 οικισμών έδωσε η Πυροσβεστική, μέσω του 112, στην περιοχή της Γορτυνίας, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα, έπειτα από τις αναζωπυρώσεις που ξεκίνησαν νωρίτερα το μεσημέρι.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς, Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Καλλιάνι, Δόξα, Τουμπίτσι ή Μελιδόνι να εκκενώσουν τώρα προς Τρόπαια και Τρίπολη, διότι «υπάρχει δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Πριν από λίγα λεπτά στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται σε Λιβαδάκι και Καπελλίτσα να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς τη γέφυρα του Σέκουλα, ενώ την ίδια ώρα οι φλόγες πλησιάζουν στο Δωδεκάμετρο Γορτυνίας.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα». Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους».

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

https://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom