Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτο & βίντεο)

Και στη Θεσ/κη μεγάλη συγκέντρωση υγειονομικών

Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας προχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Υγείας.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξαν η ΠΟΕΔΗΝ και Σωματεία Εργαζομένων σε νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις και εργαλείο για να μεταφέρει για ακόμα φορά τις δικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων.

Εξάλλου, μια μέρα πριν την κινητοποίηση, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή των αδειών των υγειονομικών από 1η Σεπτέμβρη, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά με τα οποία λειτουργούν τα νοσοκομεία και μάλιστα τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά στο 4ο κύμα της πανδημίας, με τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις ασθενών να αυξάνονται καθημερινά.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανώλης Βαρβαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ένα από τα σωματεία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, λέει «ναι» στο μαζικό - καθολικό εμβολιασμό και παράλληλα καταγγέλλει τη μετατροπή του σε όχημα για αναστολές και επίθεση στους εργαζόμενους.

Στηλιτεύοντας τα πρόσφατα μέτρα κατήγγειλε ιδιαίτερα τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε προληπτικά διαγνωστικά τεστ στις δημόσιες δομές, εξηγώντας πως η απόφαση αυτή δυσκολεύει την επιδημιολογική επιτήρηση.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην πάρει ούτε ένα μέτρο που θα θίγει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε υπενθυμίζοντας το άνοιγμα του Τουρισμού χωρίς μέτρα για την αποφυγή της διασποράς, την έλλειψη μέτρων για την πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, τα τμήματα των 25 μαθητών στις σχολικές τάξεις, στο συνωστισμό και την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

«Απέναντι μας έχουμε μια πολιτική που αφενός αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία από την πανδημία και αφετέρου αξιοποιεί την πανδημία για να αυξήσει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», υπογράμμισε. Στην κατεύθυνση αυτή, άσκησε κριτική σε συνδικαλιστικές δυνάμεις σε σωματεία του χώρου που είτε υιοθετούν σκοταδιστικές απόψεις για το εμβόλιο, είτε αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα, και κατέθεσε πρόταση για συνέχιση κινητοποιήσεις.

Εκ μέρους των νοσοκομειακών γιατρών, που όπως υπενθύμισε είναι εμβολιασμένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εδώ και μήνες, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Γαλανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. «Στεκόμαστε σήμερα ενάντια στις επικείμενες 10.000 απολύσεις συναδέλφων μας υγειονομικών», τόνισε και κατήγγειλε την ανακοίνωση του υπουργείου για την πλήρη αναστολή των αδειών από 1η Σεπτέμβρη για τους υγειονομικούς «με τα 100 και 150 χρωστούμενα ρεπό "και τις ατελείωτες διπλοβάρδιες" δεν θα επιτρέψουμε το ζήτημα αυτό να γίνει όχημα για απολύσεις», ξεκαθάρισε.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ενώ την αλληλεγγύη του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό μετέφερε ο πρόεδρός του Σπύρος Ρεβύθης.

Μετά τη συγκέντρωση η κινητοποίηση συνεχίστηκε με πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος της Βουλής παρεμπόδισαν τη συνέχιση της πορείας.



https://www.902.gr/

Θεσ/κη: Μεγάλη συγκέντρωση υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Από τους ήρωες και τα χειροκροτήματα φτάσαμε στο “εσείς φταίτε”»! Αυτό τονίζουν οι υγειονομικοί που τάσσονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης.

Η συγκέντρωση είναι πολύ μεγάλη, με τους υγειονομικούς από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη και Χαλκιδική, να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μέτρων για τον εμβολιασμό. Πολλοί κρατούν πλακάτ και πανό, ενώ έχουν ρίξει τρικάκια.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει στο thesstoday.gr: «Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, ειδικά αυτή την εποχή, έτσι όπως τη θέτει η κυβέρνηση. Γιατί ξέρετε πως ήδη είμαστε στο τέταρτο κύμα, από 1 Σεπτεμβρίου θα γίνει για τρίτη φορά αναστολή αδειών όλων των υγειονομικών.

Των υγειονομικών που έχουν δώσει τη ζωή τους. Μάλλον είναι η αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Στην ουσία σου λένε “φταις εσύ για τη διασπορά” γιατί δεν είσαι εμβολιασμένος. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι από την αρχή της πανδημίας εμείς φωνάζουμε και για εμβολιασμό και για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όπως βλέπετε στο τέλος δε γίνεται τίποτα. Και μην αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν εμβολιασμό. Προσέξτε τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση».

Και προσθέτει: «Οι υγειονομικοί τόσο καιρό έχουμε κάνει αγώνες για μέτρα προστασίας. Δεν τους τα χαρίζουμε όλα αυτά». Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί υπάρχουν υγειονομικοί που τάσσονται κατά του εμβολίου ενώ έζησαν την έξαρση της πανδημίας από την πρώτη γραμμή, απάντησε ως εξής: «Και οι νοσηλευτές είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί νοσηλευτές οι οποίοι έχουν ήδη νοσήσει, έχουν ήδη αντισώματα, αλλά δεν υπήρχε με κρατική ευθύνη σωστή ενημέρωση. Γι’ αυτό υπάρχει μια δυσπιστία. Από τους ήρωες και τα χειροκροτήματα φτάσαμε στο “εσείς φταίτε”».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom