Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Κοροναϊός: Επειγόντως με Super Puma στη Λάρισα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς - Μαζικά τεστ στους Ρομά (φωτο & βίντεο)

Δήμαρχος Λάρισας: Οι γάμοι και τα γλέντια δεν είχαν σταματήσει στον καταυλισμό

Στη Λάρισα μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο με ελικόπτερο Super Puma του πυροσβεστικού σώματος, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά και τους υφυπουργό
Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβανιο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζερακο, ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχιας Γιώργο Σταμάτη και τον Δ/ντη Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβο Θεοδώρου.

Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

H άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα αναμένεται στη μία, ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Κόκκινος συναγερμός στον καταυλισμό Ρομά
Περίπου 4.000 άνθρωποι βρίσκονται από χθες το βράδυ σε καραντίνα, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, εξαιτίας 20 κρουσμάτων του κορoναϊού.


Αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν την καραντίνα μετά τα 20 κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα / larissanet.gr

Πρόκειται για τον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κοροναϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό.

12 θετικοί στον κοροναϊό
Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα 17 τέστ που έγιναν βρέθηκαν 12 θετικοί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.

Από σήμερα έχουν αρχίσει και απομακρύνονται όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου. Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.

Σημειώνεται δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στα σημεία της εισόδου της συγκεκριμένης συνοικίας ώστε να τηρηθεί η διαδικασία της καραντίνας.

Δήμαρχος Λάρισας: Οι γάμοι και τα γλέντια δεν είχαν σταματήσει στον καταυλισμό
Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως τις προηγούμενες μέρες οι Ρομά γλεντούσαν καθώς δεν είχαν σταματήσει οι γάμοι στον καταυλισμό, πράγμα που δεν αποκλείει ο κοροναϊός να έχει μεταδοθεί και σε άλλους κατοίκους του καταυλισμού.

Ο δήμαρχος τόνισε πως σε καραντίνα βρίσκονται περίπου 4.000 κάτοικοι, καθώς ο καταυλισμός βρίσκεται στην άκρη της πόλης και συνδέεται με τον αστικό ιστό. Έτσι ακόμη και πολίτες που δεν έχουν σχέση με τον καταυλισμό έχουν μπει σε καραντίνα.


https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom