Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΤΩΡΑ στο Μεσολόγγι: Διαδήλωση με επικεφαλής το Δήμαρχο για να μην πάνε άλλοι μετανάστες (φωτο)

Κ. ΛΥΡΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΝΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Συνεχώς όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στην Πύλη του Μεσολογγίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την εγκατάσταση κι άλλων μεταναστών στην πόλη.

Οι αποστάσεις κρατούνται μεταξύ των συγκεντρωμένων όπως επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Επίσης έχουν φθάσει στο σημείο οχήματα καθώς και μηχανήματα.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Μεσολόγγι από τις πληροφορίες περί έλευσης 250 ακόμη μεταναστών στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης και μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αίτησή του έχει εγκριθεί.

Οι πληροφορίες αυτές έφθασαν και στο γραφείο του δημάρχου Κώστα Λύρου ο οποίος ξεκίνησε μια διαδικασία επικοινωνιών προκειμένου να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός επίσης βρίσκεται σε επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να μην έρθουν και άλλοι μετανάστες στο Μεσολόγγι. Επικοινωνία με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μυταράκη είχε ο Κώστας Καραγκούνης, ενημερώνοντάς τον για τις αντιδράσεις του Μεσολογγίου στην προοπτική εγκατάστασης και άλλων μεταναστών. Ο κ. Μυταράκης, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Καραγκούνης στον δήμαρχο, δεν φάνηκε να έχει αντίρρηση για τον ερχομό των μεταναστών.

Αυτή την ώρα ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι φορέων έχουν συγκεντρωθεί στην Πύλη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο αυτό. Όπως είπε ο κ. Λύρος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό και από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.







Οι πληροφορίες για εγκατάσταση και άλλων μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουν τελειωμό και το Μεσολόγγι φέρεται για άλλη μια φορά να είναι τόπος προορισμού.

Σύμφωνα με αυτές στα πλαίσια του προγράμματος Εστία ΙΙ που προβλέπει την δωρεάν στέγαση σε διαμερίσματα και ξενοδοχειακά καταλύματα νόμιμων και παράνομων μεταναστών, έχει κατατεθεί αίτηση και από ξενοδοχείο του Μεσολογγίου. Το ίδιο ξενοδοχείο φερόταν να είχε κάνει αίτηση και παλιότερα, αλλά τότε αποτράπηκε η μεταφορά μεταναστών.

Πάντως ο ιδιοκτήτης του ερωτηθείς σχετικά από την ΑΙΧΜΗ αρνήθηκε ότι ισχύουν οι φήμες.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση και εν μέσω καραντίνας λόγω κορωνοϊού μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες από καταυλισμούς των νησιών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χρόνο με το χρόνο ο αριθμός αυτών αυξάνει στην χώρα ενώ η κυβέρνηση επανέφερε την εξέταση ασύλου που είχε παγώσει τον Μάρτη λόγω της επιχειρούμενης εισβολής από τον Έβρο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Μεσολόγγι φιλοξενεί ήδη εδώ και δεκαοκτώ μήνες μετανάστες, περίπου 220 σε αριθμό, ποσοστό που υπερβαίνει το 1% που διακηρύττει η κυβέρνηση ως όριο.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
https://www.aixmi-news.gr/

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου στο ΣΚΑΪ

Γύρω στις 11:25 απόψε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου ήταν σε ζωντανή σύνδεση από την Πύλη της πόλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ,όπου εξηγούσε για ποιο λόγο γίνεται η κινητοποίηση αυτή την ώρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι,Δημήτρης Καμπουράκης και Νίκος Υποφάντης, προσπαθούσαν να τον πείσουν ότι η μετακίνηση μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα γίνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κι όχι από την Κυβέρνηση!(ποια η διαφορά;)

Μάλιστα του διάβασαν και σημερινές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη μετά την σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε ξενοδοχείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Κρανίδι.

«Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νότης Μηταράκης και πρόσθεσε: «Τα άτομα αυτά θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα. Αυτές, οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες θα τεθούν σε καραντίνα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε οι δομές υποδοχής προσφύγων, μεταναστών κι αιτούντων άσυλο θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση ατόμων». Εξήγησε ότι «επιβεβαιώσαμε το πρωτόκολλο και το σχέδιο για την προστασία αυτών των πληθυσμών και για τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν κάποιων ευάλωτων ομάδων» και προσέθεσε ότι «αυτές οι μετακινήσεις θα γίνουν με ένα τρόπο που θα διασφαλιστεί και η υγεία αυτών και γενικότερα η δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα. «Επιβεβαιώσαμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση» τόνισε ο κ Μηταράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom