Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Η «δωρεά» της ΔΕΗ στο ΕΣΥ έγινε ...«με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας»! (βίντεο με την ομολογία Κ. Χατζηδάκη)


Αρχικά η κυβέρνηση τη «βάφτισε» δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ. Μάλιστα η
ανακοίνωση (μαζί με τις δέουσες “ευχαριστίες”) για την “”δωρεά”, συμπεριλήφθηκε και στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση του κ.Χαρδαλιά.

Όμως στη συνέχεια, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, ενημερωθήκαμε πώς δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά» των μετόχων της ΔΕΗ. Πρόκειται για χρήματα που θα πληρώσουν – με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς – οι πολίτες!

Πιο αναλυτικά, η «δωρεά» σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και όπως ο ίδιος το διατύπωσε, θα γίνει με αυτό τον τρόπο:
«Για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: Παίρνει 0,8 € από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατομμύρια -γιατί έχει 6,5 εκατ. πελάτες- και στηρίζει το ΕΣΥ. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά».

Τελικά, δηλαδή, οι μέτοχοι της ΔΕΗ δεν έβαλαν δεκάρα.Η «δωρεά» έγινε από τους πελάτες της ΔΕΗ, από τους πολίτες. Αυτοί, όμως, σε αντίθεση με τους μετόχους δεν θα φέρουν τον …τίτλο του «δωρητή» που «καρπώθηκε» η ΔΕΗ.

Κάτι μας λέει ότι οι “δωρεές” τέτοιου τύπου και τα πανηγύρια των "ευεργετών" με ξένα κόλλυβα, δεν θα σταματήσουν εδώ…
από ημεροδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom