Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Απαγορευμένο Πάσχα: "Κόλαση" στον Κορυδαλλό – Προσαγωγές ιερέων, ουρές σε Εκκλησίες, εντάσεις και “κλεφτοπόλεμος” (φωτο & βίντεο)


Ουρές έξω από ναούς ανά την Ελλάδα παρόλο που ο κορονοϊός την έχει “φυλαγμένη” και οι επιστήμονες λένε διαρκώς πως πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους συνωστισμός. Οι επεμβάσεις της αστυνομίας και οι… δύσκολες μέρες που έρχονται.

Κόλαση στον Κορυδαλλό - Απαιτούσαν περιφορά του επιταφίου
Δεκάδες άτομα προκάλεσαν χαμό στον Άγιο Νικόλαο, στον Κορυδαλλό, απαιτώντας… Επιτάφιο. Προσαγωγές και ένταση στο σημείο. Για “επίθεση του κράτους” μιλά ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταξύ άλλων, γνωστών ρατσιστικών θέσεων.

Περίπου 70 με 80 Χρυσαυγίτες, Ρομά και Παλαιοημερολογίτες κρατώντας σημαίες συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Νικολάου στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απαίτησαν να γίνει η περιφορά του επιταφίου διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού. Αμέσως στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Υπήρξε ένταση, μικρής έκτασης επεισόδια με την αστυνομία να προχωρά σε πάνω από 20 προσαγωγές μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν προσαχθεί πριν από λίγες ημέρες στην Αγία Βαρβάρα.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος μάλιστα ανέβασε στο twitter βίντεο από το σημείο.
Εικόνες απίστευτες που προκαλούν απορία αλλά και οργή εκτυλίχθηκαν και κορυφώθηκαν την Μεγάλη Παρασκευή (17.04.2020) έξω από εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού συγκεντρώθηκαν άνθρωποι έξω από εκκλησίες, ενώ ο κορονοϊός καραδοκεί!

Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Γουδί, ο οποίος – κατά παράβαση των αποφάσεων – έμεινε ανοικτός στο κοινό. Στην εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ο κόσμος προσερχόταν κατά μόνας για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να στηθούν στην ουρά μόλις είδαν την εκκλησία ανοιχτή, ηλικιωμένοι, ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους!

Δείτε εικόνες που κατέγραψε το sputniknews.gr


Κι όχι μόνο τους πολίτες που, κατά παράβαση κι εκείνοι, πήραν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο δεν τους σταμάτησε κανείς, αλλά στην πόρτα της εκκλησίας υπήρχαν δυο άτομα που ήλεγχαν την είσοδο των πιστών. «Ένας μπαίνει, ένας βγαίνει» έλεγαν, πως και καλά δεν ήθελαν να προκληθεί συνωστισμός. Αν δεν ήθελαν να κινδυνεύσει κανείς, δεν θα άνοιγαν την εκκλησία, βέβαια.

Οι πιστοί που έμπαιναν στην εκκλησία άναβαν κεριά, προσκυνούσαν και φιλούσαν (!) τις εικόνες και τον Επιτάφιο και έβγαιναν από την πλαϊνή πόρτα.

Θεσσαλονίκη: “Αντάρτικο” πιστών ενώ ο κορονοϊός παραμονεύει – Απίστευτες εικόνες σε εκκλησίες
Εικόνες απίστευτες και στην Θεσσαλονίκη, εικόνες που προκαλούν οργή. Τι κι αν έχουν “κυκλώσει” στην κυβέρνηση αυτές τις μέρες που ζούμε ως τις πιο κρίσιμες;

Τι κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο του διάγγελμα είπε πως η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος στην κρίση της πανδημίας; Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στην Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι έξω από εκκλησίες, ενώ ο κορονοϊός παραμονεύει!

Στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών στη συμπρωτεύουσα μαζεύτηκαν πιστοί για να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, ενώ έχει ήδη αποφασιστεί πως οι Ιεροί Ναοί θα είναι κλειστοί έως τις 28/04!

Ενώ έχει… μαλλιάσει η γλώσσα των ειδικών να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες…

Θεσσαλονίκη: Προσκυνούν… στα εκκλησάκια
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr, πλήθος κόσμου τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να μπουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Αναλογίες είναι οι εικόνες που σημειώνονται και σε άλλα σημεία.


Οι πιστοί μπαίνοντας στο εκκλησάκι, προσκυνούν την εικόνα η οποία στη συνέχεια καθαρίζεται με οινόπνευμα, ανάβουν ένα κεράκι, φεύγοντας παίρνουν ροδοπέταλα από το καλάθι που έχει στηθεί απέξω και στη συνέχεια αποχωρούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες έως το βράδυ και σίγουρα και καθ’ ΄/ολη τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (18.04.2020).

Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Στο περιπολικό ιερέας επειδή άνοιξε ναό στο Πικέρμι
Δεν έλειψαν και περιπτώσεις όπου ιερείς άνοιξαν οι ίδιοι τους ναούς για τους πιστούς και παρενέβη η αστυνομία. Περιπολικό κλήθηκε στις 15:30 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (17.04.2020) στο Πικέρμι μετά από καταγγελίες ότι ιερέας άνοιξε τις πόρτες εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πάτερ Δημήτριος, όπως φαίνεται, άνοιξε για λίγο τον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο κάποιοι πιστοί.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι πιστοί ήταν ελάχιστοι, και έμπαιναν ένας – ένας, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Click4moreΛαμία: Μετά το κεράκι ήρθε η αστυνομία – Πιστοί πήγαν να μπουν σε εκκλησία

Οι αστυνομικοί,ζήτησαν τα χαρτιά από πιστή και κατόπιν πήραν τον πατέρα Δημήτριο με το περιπολικό και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Παρέμβαση της αστυνομίας σημειώθηκε και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, όπου σύμφωνα με καταγγελία, ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία, άνοιξε τις πόρτες του ναού και πιστοί προσήλθαν στο εσωτερικό του για να προσευχηθούν.

Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, η οποία έδιωξε τους όσους πιστούς υπήρχαν στην εκκλησία και προσήγαγε τον ιερέα, στον οποίο γίνανε απλές συστάσεις.

Κοζάνη: Επέμβαση αστυνομίας σε εκκλησία – Αρχιμανδρίτης άφησε πιστούς να μπουν
Ένταση την Μεγάλη Παρασκευή (17.04.2020) και στην Κοζάνη όπου επιτράπηκε σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο παρά την απαγόρευση. Το γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την Κοζάνη έσπευσαν στον ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου για να εφαρμόσουν την απόφαση που προβλέπει πως οι ιεροί ναοί πρέπει να παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς.

Παράλληλα, προχώρησαν σε σχετικές συστάσεις προς τον αρχιμανδρίτη.

Ψυχραιμία και υπομονή από όλους! Ο στόχος των περιοριστικών μέτρων που συνέπεσαν και με τις άγιες ημέρες του Πάσχα είναι για να ξεπεραστεί η πανδημία που μας απειλεί και αφαιρεί ανθρώπινες ζωές.

Προέχει, λοιπόν, η ασφάλεια και οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Με πληροφορίες από:  kozanimedia.gr / thespro.gr /rpn.gr / seleo.gr / grtimes.gr. / sputniknews.gr
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom