Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Σε εγρήγορση ο ΕΟΔΥ: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αιτ/νία - Η σχέση με το Αγρίνιο

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Νομό για την ιχνηλάτηση των επαφών του

Στις προβλεπόμενες ενέργειες προβαίνει άμεσα ο Eθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μετά την ύπαρξη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία.

Κλιμάκιο του ΕΟΔY αναμένεται άμεσα στην περιοχή του Αιτωλικού όπου διαμένει ο ιδιώτης γιατρός που νόσησε με ήπια συμπτώματα και παραμένει σε καραντίνα στην οικία του με την οικογένεια του.

Το κλιμάκιο από την Πάτρα θα συντονίσει τις ενέργειες για την ιχνηλάτηση των επαφών του ιατρού ξεκινώντας από τα ραντεβού με τους ασθενείς που είδε τις τελευταίες μέρες.

Το ιατρείο του είναι στην περιοχή των Οινιάδων, στο Νεοχώρι , όπου θα δοθεί έμφαση ενώ δεν αποκλείεται στο μικροσκόπιο να τεθεί και η περιοχή του Αγρινίου καθώς με αυτήν συνδέεται άμεσα μέλος της οικογένειας του ιατρού.

Ο λόγος για τη σύζυγό του που είναι εργαζόμενη σε υπηρεσία του δήμου Αγρινίου ωστόσο τους τελευαταίους μήνες είναι σε άδεια.

Παράλληλα το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι σε κατάσταση αναμονής καθώς -αν κριθεί απαραίτητο- ενδεχομένως θα λάβει μαζικά δείγματα για την αποστολή τους στην Πάτρα.

Σημειωτέον πως ο γιατρός επέδειξε αξιοσημείωτη στάση καθώς με ανάρτηση του στο facebook ενημέρωσε τους συμπολίτες του πως βρέθηκε θετικός στο τεστ κάνοντας λόγο για “αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του”. Οι πληροφορίες μάλιστα συγκλίνουν πως νόσησε στο… καθήκον από ασθενή του.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom