Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Χαλκιδική: Καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα από την κακοκαιρία (φωτο & βίντεο)


Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που προξένησε η νεροποντή του Σαββατοκύριακου στη Σιθωνία. Στη Βουρβουρού δεκάδες σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και λάσπες.

Τα νερά από τα ρέματα κατέβασαν τόσο νερό που ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί. Οι δρόμοι μέσα στον οικισμοί έγιναν ποτάμια, έπεσαν φράχτες, πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες.

Μπαζωμένα ρέματα και αυθαίρετα κτίσματα, ήταν σύμφωνα με τους κατοίκους, η αιτία των πλημμυρών.

Έπεσαν τα νερά, παρέμειναν τα προβλήματα

«Έχουν τραβηχτεί τα νερά, έχει πέσει η στάθμη τους», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης  Γιάννης Γιώργος, ενώ σε ό,τι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο, αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται από τον δήμο Σιθωνίας και τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης σημειώνει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Σιθωνίας, στη Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, όπου πλημμύρισαν τα ρέματα της περιοχής, λόγω του μεγάλου όγκου του νερού.

«Δεκαπέντε μηχανήματα από την Περιφέρεια εργάστηκαν εκεί χθες και συνεχίζουν τις εργασίες και σήμερα, αποκαθιστώντας την κατάσταση μετά τις κατολισθήσεις στο οδικό κύκλωμα της Σιθωνίας και ειδικότερα στα τμήματα από τη Βουρβουρού προς τη Σάρτη και από τον Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό. Οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία», τόνισε. Σχετικά με τις πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν και στην Κασσάνδρα, τα περιστατικά αντιμετώπισε η πυροσβεστική ενώ και στο Άγιον Όρος έγιναν κατολισθήσεις και ρέματα υπερχείλισαν.

Συκιά: Αποκλεισμένοι Κτηνοτρόφοι Και Πλημμυρισμένα Σπίτια

Έξι κτηνοτρόφοι είναι αποκλεισμένοι στα ποιμνιοστάσιά τους στα ορεινά της Συκιάς, καθώς δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των νερών της βροχής.

"Τα μέτωπα είναι πολλά και προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε. Κάνουμε προσπάθειες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Εθελοντική Ομάδα "Δραγουντέλι" να συνδράμουμε στους κτηνοτρόφους που είναι αποκλεισμένοι, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πάνε στα μαντριά τους και να δουν τα ζώα τους"ανέφερε στο halkidikinews.gr o αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος.


Στην παραλία της Συκιάς το νερό έφθασε τους 60 πόντους, ενώ και η Τορώνη είναι πλημμυρισμένη σε πολλά σημεία. 
Ἡ πλατεία της Σάρτης και το γήπεδο είναι σα λίμνη" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ζήσιος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στις υποδομές του Δήμου, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δρόμους και γεφύρια. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην πεζογέφυρα στην περιοχή της παιδικής χαράς και απαγορεύεται η διέλευση.
Επίσης έπασε ο αγωγός ύδρευσης που ήταν δίπλα στην πεζογέφυρα με αποτέλεσμα να έχει διακοπέι το νερό στο 80% του οικισμού. 
Σημαντική είναι η συνδρομή και των μελών της Βάσης ετοιμότητας ΟΦΚΑΘ.
 
Η Πυροσβεστική κάνει απαντλήσεις νερών από κατοικίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom