Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 99 οι νεκροί, 31 τα νέα κρούσματα, 2145 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

31 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 57% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2145 συνολικά και εξ' αυτών 99 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 26 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες.


73 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

16 έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ένας θάνατος ακόμη καταγράφηκε, με τον συνολικό αριθμό αυτής της “μαύρης” λίστας να αριθμεί 99 ονόματα.

Σε ότι αφορά τα διαγνωστικά τεστ, μέχρι στιγμής, έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα.

Τέλος, αναφέρθηκε πως η ημερήσια αυτή ενημέρωση θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα αρχίσει ξανά την Δευτέρα του Πάσχα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μένοντας σπίτι βγαίνουμε νικητές



Όπως επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τόνισε πως αυτή δεν θα θυμίζει τίποτα από όλα όσα ξέραμε εμείς και η παλιότερη γενιά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις στο Κουκάκι και στην Κέρκυρ και ξεκαθάρισε πως κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν πως δεν είναι περισσότεροι πιστοί από όλους τους άλλους.

Παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στην Μεσοποταμία Καστοριάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε: «Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων την Κυριακή του Πάσχα. Θα γιορτάσουμε όταν θα έχουμε βγει νικητές από αυτή τη μάχη. Είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση».

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα καταβληθούν αυτό το μήνα οι συντάξεις για να αποφευχθεί συνωστισμός στις τράπεζες, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom