Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 90 οι νεκροί, 56 τα νέα κρούσματα, 2011 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

56 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 57% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 2011 συνολικά και εξ' αυτών  86 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 26 είναι γυναίκες.


Επιπλέον πρόσθεσε πως 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 67 έτη και το 14% εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Το 75% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τέλος, 15 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Ο κ.Τσιόδρας έκανε εκτενή αναφορά στους Ρομά και ευχαρίστησε τους Ρομά της Λάρισας για την υπεύθυνη στάση τους, όπως είπε και επανέλαβε αυτά που τους είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης, ότι «είμαστε μαζί τους» και τόνισε ότι υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στήριξη όπως σε κάθε πολίτη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αβάσιμα χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς τα όσα λέχθηκαν ότι Ρομά κινήθηκαν εναντίον του ιδίου, του Σωτήρη Τσιόδρα και του κλιμακίου που επισκέφτηκε σήμερα τον οικισμό Ρομα στη Λάρισα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε το μεσημέρι από κοινού με τον Σωτήρη Τσίοδρα στον καταυλισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό 20 κρουσμάτων κορωνοϊού.



Εκτός από την επιβολή αυστηρής καραντίνας στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αναστέλλεται για 14 μέρες η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία.

Από το Σάββατο θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε τρεις ακόμα δήμους: Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει δομή μεταναστών στην περιοχή καθώς βρέθηκε ότι υπάρχει σύνδεση με τον οικισμό των Ρομά.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απασφαλίσει μια υγειονομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο καταυλισμός των Ρομά αλλά και όλες οι περιοχές που χαρακτηρίζονται «κλειστοί» πληθυσμοί (όπως π.χ. τα κέντρα φύλαξης των προσφύγων και μεταναστών) έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς υπάρχει φόβος μεγάλης διασποράς τη νόσου που θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρους νομούς.

Ο κύριος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σήμερα στις λειτουργίες που θα γίνουν την Μ. Εβδομάδα και τόνισε ξανά ότι οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom