Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 83 οι νεκροί, 52 τα νέα κρούσματα,1884 συνολικά (βίντεο)

300 ευρώ το πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

52 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1884 και εξ' αυτών 83 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 23 είναι γυναίκες.


84 είναι διασωληνωμένοι,με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη- οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 72% είτε έχουν υποκείμενο νόσημα, είτε είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τις Εντατικές

Aνέφερε ενδεικτικά και τα στοιχεία από την Εντατική του Ευαγγελισμού, όπου από τους 39 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν εκτός ΜΕΘ βρίσκονται οι 17, εκ των οποίων οι 4 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η μέση ηλικία των 84 ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, είναι τα 67 έτη, ενώ το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 32.528 δείγματα.

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε ότι χάρη στα μέτρα βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού της επιδημίας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη χρήση της μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μπορεί να ενέχει και κινδύνους η χρήση της, ειδικά του εφησυχασμού, ότι είμαστε προστατευμένοι.

Σήμερα μάθαμε ότι μια γιατρός σε ΜΕΘ στο Θριάσιο νοσοκομείο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και ελέγχονται άλλοι 40 υγειονομικοί.

Για το θέμα της χρήσης μάσκας ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ με την χρήση της και την επαναχρησιμοποίηση μπορεί να μολυνθείς αν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου. Η πιο σωστή προφύλαξη όπως είπε είναι η υγιεινή των χεριών. Έκανε επίσης την σύσταση να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Όπως τόνισε επίσης ο ΠΟΥ δεν ήταν ξεκάθαρος για την χρήση της μάσκας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

300 ευρώ το πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων
Διπλάσια πρόστιμα,στα 300 ευρώ για όσους επιχειρήσουν να μεταβούν στα νησιά ή την ύπαιθρο και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι,επίσης θα αφαιρούνται οι πινακίδες,είπε ο κ. Χαρδαλιάς,ενώ ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά.


Από σήμερα στις 6.00 το απόγευμα υπάρχουν εντατικοί έλεγχοι σε διόδια, εθνικούς δρόμους από την ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε άλλα σημεία όπως λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Θα είναι ολέθριο λάθος να μεταφέρουμε τον ιό στην ύπαιθρο και τα νησιά επανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά.

Εξαίρεση θα υπάρξει μόνο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα στελέχη της γ.γ. πολιτικής προστασίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να μπλοκάρει την μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια από τους Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom