Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 81 οι νεκροί, 77 τα νέα κρούσματα, 1832 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

77 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1832 και εξ' αυτών 81 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους εκ των οποίων 23 είναι γυναίκες.90 είναι διασωληνωμένοι,με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη- οι 19 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 72% είτε έχουν υποκείμενο νόσημα, είτε είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην άρση των μέτρων είπε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα, είπε χαρακτηριστικά. Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις.

Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ας μην προκαλούμε την τύχη μας, αν πάτε στα χωριά θα κολλήσετε κι' άλλους

Αυστηρή σύσταση σε όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν τις ημέρες του Πάσχα στην επαρχεία αψηφώντας τους περιορισμούς, έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε η σχετική συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη και σημείωσε ότι δεν πρέπει να προκαλούμε την τύχη μας καθώς με την μετακίνηση στην επαρχία θα νοσήσουν και άλλοι συμπολίτες μας.

«Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε εκόμα ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα 6645 συμπολίτες μας που έχουν επιστρέψει από εξωτερικό και άλλοι 1059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom