Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Αύριο Τρίτη, 7 Απρίλη πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία


Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τα Σωματεία Υγειονομικών και Εργαζομένων σε όλη τη χώρα, προχωρούν σε πολύμορφες παρεμβάσεις στις 7 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα, τους Συλλόγους Εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλους φορείς να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό , σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις, σε συνεντεύξεις Τύπου κ.ά.

Αιχμή της πανελλαδικής μέρας δράσης για την Υγεία είναι οι διεκδικήσεις για:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς
Κάλεσμα στήριξης της πρωτοβουλίας από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού απευθύνει και το ΠΑΜΕ.
Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις:
Στην Αττική
  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου. 
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο του νοσοκομείου.
    • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε ανοιχτή γενική συνέλευση στις 8 το πρωί στα ΤΕΠ.
    • Το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο αίθριο και το προαύλιο του νοσοκομείου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ.
    • Στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», με απόφαση του Σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου.
    • Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου.
    • Στο ΓΚ Νίκαιας, με απόφαση της συνέλευσης γιατρών θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του νοσοκομείου.
    • Στο ΨΝΑ Δαφνί, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.
    Στην υπόλοιπη χώρα
    • Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης αποφάσισε συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία και κεντρική δράση στο Ιπποκράτειο από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ..
    • Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο», έδωσε ραντεβού στις 8 π.μ., για να προχωρήσει σε ανάρτηση πανό.
    • Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ δίνει ραντεβού για κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου στις 8.30 π.μ..
    • Στην πύλη του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου”, στις 9 π.μ., για ανάρτηση πανό.
    • Στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος με πικέτες στην πύλη.
    • Στο ΨΝΘ και στο “Παπαγεωργίου“, τα σωματεία θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να αποφασίσουν.
    Επίσης παρεμβάσεις σε δομές Υγείας στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας οργανώνουν σωματεία και φορείς: Στα Νότια στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Καλλιθέα και στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.
    Στον Πειραιά στις 6.30 π.μ. στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», στις 10 π.μ. στο Τζάνειο – Γ. Νοσοκομείο Πειραιά, στις 12 μ. στο Γ. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.  Στα Ανατολικά στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στο Θριάσιο, στην πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και Κέντρα Υγείας της περιοχής (Ανω Λιόσια, Ασπρόπυργος, Μαγούλα, Ελευσίνα).
    Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές συνελεύσεις στα εργοτάξια «Παπαστράτου» και «River West», που θα αφορούν τις ελλείψεις των δομών δημόσιας Υγείας, τη διεκδίκηση μέσων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
    Σε άλλες πόλεις
    Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο στη 1 μ.μ. Ταυτόχρονα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του ΓΝΠ «ο Άγιος Αντρέας». Στην κινητοποίηση καλεί και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ).
    Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο  θα πραγματοποιήσει συμβολική  κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ στις 11 π.μ. 
    Στη Δράμα, τα σωματεία υγειονομικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προχωρούν στις 10.30 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει συμβολικά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας.
    Στο Ηράκλειο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προχωρά σε συμβολική διαμαρτυρία στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ. Εξάλλου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου συμμετέχει και στηρίζει τη συμβολική διαμαρτυρία.
    Στην Θεσσαλία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισαςεργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς θα προχωρήσουν στις 11 το πρωί σε κοινή δράση με συμβολικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στις 10.30 π.μ., στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Στην Καρδίτσα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας προχωρά σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).
    Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας προχωρούν σε συμβολική κινητοποίηση στις 11 π.μ. έξω από την πύλη του νοσοκομείου. 
    Στη Χίο, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου νοσοκομείου καλεί στις 11 π.μ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου. 
    Στη Ζάκυνθο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ζακύνθου στις 12 το μεσημέρι. Στα πλαίσιά της θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, Γιώργο Κωνσταντίνου.
    Παρεμβάσεις θα γίνουν και στα νοσοκομεία Κατερίνης, Γιαννιτσών, Βέροιας, κ.α.
    Στήριξη από φοιτητικούς συλλόγους
    Τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς στηρίζουν με ψηφίσματά τους και φοιτητικοί σύλλογοι, μπροστά στη μέρα πανελλαδικής δράσης. Στα ίδια ψηφίσματα μάλιστα αποφασίζουν να διοργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη που υπάρχει, καθώς οι μονάδες αίματος έχουν μειωθεί κατά 40%. 
    ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 902.gr,imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom