Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 79 οι νεκροί, 20 τα νέα κρούσματα, 1755 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

20 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες,με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες.Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1755 και εξ' αυτών 79 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,90  είναι διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 65 έτη(εκ των οποίων το 79% είναι άνδρες).9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Περισότερα από 1.289.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και πάνω από 70.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί,παγκοσμίως. Πάνω από 582.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη, με την Ιταλία και την Ισπανία να έχουν το 45% των κρουσμάτων.Στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί 26.143 έλεγχοι.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Παράταση καραντίνας στην κοινότητα Εχίνου για μία ακόμα εβδομάδα



Η καραντίνα στην κοινότητα Εχίνου της Ξάνθης παρατείνεται για μία ακόμη εβδομάδα, για προληπτικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.Στα δύο χωριά της Κοζάνης η καραντίνα έληξε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι τα πρόστιμα για παραβάσεις κυκλοφορίας ανέρχονται πλέον σε 21.308,ενώ τα πρόστιμα για παραβάσεις σε καταστήματα ανέρχονται σε 359 και έχουν πραγματοποιηθεί 353 συλλήψεις.

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών

Στην ειδική άδεια που δόθηκε την περασμένη Πέμπτη (2/4) σε 30 σκάφη αναψυχής να προσεγγίσουν τη μαρίνα του Λαυρίου, "Olympic Marine" λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, αναφέρθηκε στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του Συνδέσμου ιδιοκτητών τουριστικών και επαγγελματικών σκαφών για τον κατάπλου 30 συνολικά σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα.

Έτσι δόθηκε άδεια για να προσεγγίσουν το Λαύριο που λόγω των μέτρων δεν θα μπορούσαν να πράξουν κάτι τέτοιο . «Τα σκάφη θα παραμείνουν εκεί» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι όλα τα πληρώματα θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες επισημαίνοντας, βέβαια, ότι σε μία περίπτωση υπήρξε παραβίαση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom