Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 50 οι νεκροί, 81 τα νέα κρούσματα, 1415 συνολικά (βίντεο)

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα

Εγινε και σήμερα η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

81 τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1415 και εξ' αυτών 50 έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους,με μέση ηλικία των θανόντων τα 72 έτη.90 είναι οι διασωληνωμένοι με το 57% εξ αυτών να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα,ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,ενώ μίλησε και γι' αυτούς που του ασκούν κριτική.


Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια.

Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω.

Ανακοίνωσε επίσης ότι τίθεται σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη, στη δημοτική ενότητα Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας στην Πέλλα, για 14 ημέρες λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου .

ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom