Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 130 οι νεκροί, 27 τα νέα κρούσματα, 2490 συνολικά (βίντεο)


Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.

27 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2490 συνολικά στη χώρας μας,το 55,6% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 130 (34 εξ' αυτών γυναίκες)!


580 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.160 με ήδη γνωστό κρούσμα. 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 13 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Μάλιστα, το 88% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 60 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι, ο κ. Τσιόδρας σημειώσει πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα.

Όπως είπε, και οι 17 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος έκανε ειδική αναφορά στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικά άρρωστοι, τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κοροναϊό κινδυνεύουν περισσότερο με θάνατο συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια, είπε πως η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς


Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020.

Για την κλινική Ταξιάρχαι είπε ότι από την διαδικασία ιχνηλάτησης έχουν τεθεί σε καραντίνα 124 επαφές από τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλα τα τεστ ήταν αρνητικά από την κλινική Κασταλία.

Για τους μουσουλμάνους θύμισε την ΚΥΑ που υπάρχει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες λόγω του Ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom