Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό: 121 οι νεκροί, 7 τα νέα κρούσματα, 2408 συνολικά (βίντεο)

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι 27 Απριλίου και δεν θα χαλαρώσουν στις 28

Εγινε και σήμερα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας,Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη,Νίκο Χαρδαλιά.

7 τα νέα κρούσματα από τον κορονοϊό και 2408 συνολικά στη χώρας μας,το 56% είναι άνδρες,ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 121 (32 εξ' αυτών γυναίκες)!


Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Το 56% των κρουσμάτων αφορά σε άνδρες, με 373 να είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 67 έτη. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή έχει ηλικία άνω των 70.

Τέλος, 51 συμπολίτες μας εξήλθαν από τα νοσοκομεία, ενώ οι συνολικοί έλεγχοι που έχουν γίνει, είναι σχεδόν 60.000.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι 27 Απριλίου και δεν θα χαλαρώσουν στις 28

Αναφερόμενος στο Κρανίδι είπε ότι δεν έχει περισσότερα να πει μετά από όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα 177 δείγματα είναι σε φάση επεξεργασίας στα εργαστήρια και μέσα από τα αποτελέσματα θα σταθμιστούν τα μέτρα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. Αυτό δεν σημαίνει πρόσθεσε ότι θα χαλαρώσουν στις 28 Απριλίου. Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ανοίγουν τα υποθηκοφυλακεία. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τράπεζες καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες οι συντάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom